EM håndbold

Frankrig udpeger ny landstræner

Guillaume Gille skal stå i spidsen for det franske landshold, som til april går benhårdt efter at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Assistenten skal forsøge at samle stumperne op på et kriseramt fransk landshold.

Det står klart tirsdag, hvor det franske håndboldforbund har udnævnt den assisterende landstræner, Guillaume Gille, til cheftræner. Han overtager styringen fra Didier Dinart, som ikke formåede at indfri de tårnhøje forventninger.

Dinart nåede at være landstræner i fire år, og skuffelsen over det tidlige EM-exit i det netop overståede mesterskab blev for meget for håndboldforbundet.

- Der opstod et kollektivt kollaps og en uenighed, som ikke var mulig at reparere, siger den tekniske direktør i håndboldforbundet, Philippe Bena, på forbundets hjemmeside.

- Det førte efter adskillige samtaler til en udpegelse af Guillaume Gille til at tage ansvaret for landsholdet. Han har den menneskelige kapacitet til at føre holdet til OL.

Blåt hjerte og ambitiøs

43-årige Gille ved, hvad det handler om ved slutrunder. Som aktiv spiller vandt han således seks guldmedaljer med det franske landshold.

Nu håber han at gøre kunsten efter som cheftræner.

- Jeg har et blåt hjerte og en blå sjæl, og jeg har altid været til tjeneste for landsholdet.

- Jeg er klar over ansvaret for at lede Frankrig ved den olympiske kvalifikation. Jeg vil gerne påtage mig den udfordring og sikre mig, at holdet genfinder selvtilliden. Vi har brug for engagement fra spillerne for at få et andet udtryk end til EM, siger Gille.

Frankrig tager hul på OL-kvalifikationen den 17. april, hvor de er i gruppe med Tunesien, Portugal og Kroatien. Kun to af holdene går videre til den eftertragtede turnering i Tokyo.