Håndbold

Træner og ekspert er bekymrede for Sagosens klubskifte

Sander Sagosen skifter til den tyske Bundesligaklub THW Kiel efter denne sæson. Det betyder flere kampe under større pres.

En af verdens bedste håndboldspillere i en af verdens bedste klubber i en af verdens stærkeste ligaer.

På den ene side lyder det helt oplagt, men på den anden side lyder Sander Sagosens kommende skifte til TWH Kiel også lidt bekymrende. Det mener det norske landsholds målmandstræner, Steinar Ege, der selv har spillet i klubben.

Ege frygter nemlig, at den 24-årige verdensstjerne kommer under et endnu større fysisk pres i Bundesligaen, end han er vant til i den franske liga.

- Kiel er en fantastisk klub at komme til, men jeg håber, de udvider truppen til at kunne tåle kampprogrammet i både ligaen og i Champions League. De tyske klubber har slidt en del i Champions League de seneste sæsoner, fordi deres trupper er for små, siger Steinar Ege til NRK.

Sander Sagosen har spillet i Paris Saint-Germain siden 2017. Inden da spillede han for Aalborg Håndbold, og hele vejen igennem sin karriere har han planlagt at skifte klub for at blive en bedre håndboldspiller. Det håber han også på at blive i THW Kiel, hvor han ifølge NRK kan se frem til at spille op mod 90 kampe på en sæson.

Forskellen på den tyske Bundesliga og de øvrige ligaer er, at kampene som regel er hårdere, da forskellen på topholdene og bundholdene ikke er så stor. Det har blandt andet fået Rasmus Lauge og René Toft Hansen til at skifte til henholdsvis ungarsk og portugisisk håndbold.

NRK’s håndboldekspert Håvard Tvedten, der ligesom Sagosen har spillet i Aalborg Håndbold, frygter dog, at det kommende skifte til Bundesligaen kan ende med at gå ud over Sagosens karriere.

- Det er en drøm for Sander og et naturligt skridt i hans karriere, men belastningen bliver større. Når du er 24 år, så kan du holde til det, men det kan forkorte hans karriere, siger Håvard Tvedten.

Ved det netop overståede EM var Sander Sagosen med til at vinde bronze. Han blev slutrundens topscorer med 65 mål. Dermed blev han historiens mest scorende spiller ved et EM.