Håndbold

Odense løb stor risiko i topkamp - havde kun én målmand i truppen

En skade til Tess Wester betød, at Odense Håndbold kun havde én målmand med til topkampen mod Herning-Ikast.

Da Odense Håndbold onsdag skulle forsøge at få oprejsning mod Herning-Ikast efter en skidt periode, var det med blot én målmand i truppen.

Normalvis råder Odense over både den danske landsholdsmålmand Althea Reinhardt og den hollandske verdensmester Tess Wester, men sidstnævnte måtte sidde ude med en skade.

- Desværre er det sådan, at Tess Wester har så ondt i ryggen, at hun nærmest ikke kan tage bukser på. sagde cheftræner i Odens Håndbold, Karen Brødsgaard, til TV 2 SPORT inden kampen.

Mens Odenses spillere jublende gik fra banen efter en sejr på 30-26, så mener TV 2 SPORTS ekspert, at målmandssituationen giver grund til bekymring.

- Ligegyldigt hvad, så er det ikke godt nok at stille med én målmand. Det er simpelthen for risikabelt. Tænk hvis hun bliver skadet, siger Trine Nielsen.

I Odense Håndbold har man en tredje målmand, men da Iben Hesseldal er lejet ud til DHG i 1. division, havde man kun Althea Reinhardt til rådighed i onsdagens kamp.

Iben Hessedal kan blive hentet tilbage til Odense, hvis Tess Wester sidder ude i længere tid. Der skal dog gå ti dage fra hendes seneste kamp for DHG.

- Det er sådan opbygningen er i øjeblikket. Skal vi have vores anden målmand med, så koster det en karantæne til hende, inden hun kan komme med. Derfor må vi finde andre løsninger, siger Karen Brødsgaard.

DHGs sidste kamp var den 22. januar mod Ringkøbing, hvorfor Iben Hesseldal kan være spilleberettiget i Odenses næste ligakamp den 5. februar hjemme mod Silkeborg-Voel.

Reddet af procedurefejl

De alternative løsninger var tæt på at kunne komme i spil for Odense Håndbold mod Herning-Ikast.

I sidste uge blev Althea Reinhardt nemlig indberettet for usportslig opførsel i det overraskende nederlag til Ajax København.

En procedurefejl reddede dog den danske landsholdsmålmand fra karantæne, og dermed kunne målmandskabalen alligevel gå op.

- Det er utrolig vigtigt, jeg ikke har fået karantæne, for så havde vi stået uden målmand, siger Althea Reinhardt til TV 2 SPORT.

Med gårsdagens sejr kravler Odense op på tredjepladsen i HTH-ligaen, syv points efter førerholdet Esbjerg.