Håndbold

Bo Spellerberg bekræfter: Gør comeback i dansk håndbold

Efter to år i schweizisk håndbold vender den tidligere landsholdsspiller hjem som spillende assistenttræner.

16 sæsoner i KIF Kolding. 245 landskampe for Danmark. To sæsoner som spillende træner i schweiziske TSV st. Otmer Handball. Og et pas, der afslører, at han til sommer har 41 år på bagen.

Det er en rutineret herre, 1. Divisionsklubben HØJ Håndbold har skrevet kontrakt med til den kommende sæson.

Bo Spellerberg, der har været fraværende i dansk håndbold de seneste to år, skal være spillende assistenttræner for den sjællandske klub i den næstbedste danske række. Det bekræfter både Spellerberg selv og klubben over for TV 2 SPORT.

- Jeg havde ikke regnet med, at det kunne blive til virkelighed, så jeg står da i dag som en glad mand, siger HØJs direktør Lars Vinther, mens Bo Spellerberg ser store perspektiver:

- Jeg håber, at jeg kan tilføre seriøsitet, udvikling og ambitioner til både klubben og holdet. Med min erfaring som både spiller og træner skulle det gerne være et klart signal om, at HØJ ønsker at blande sig i det bedste selskab i dansk håndbold, siger han.

Med skiftet til Håndboldfællesskabet Ølstykke Jylling, som HØJ står for, er Bo Spellerberg rent geografisk stort set tilbage, hvor han startede seniorkarrieren helt tilbage i 1998. Her debuterede han for FIF, inden turen gik til KIF Kolding, som senere hen blev til KIF Kolding København.

I mellemtiden opnåede han altså også 245 landskampe for Danmark, hvilket er tredjeflest af alle i den danske håndboldhistorie. Til dato kun overgået af Lars Christiansen og Hans Lindberg.

Comeback på anden klasse

Spellerbergs comebacket bliver dog i første omgang ikke i de fornemste danske håndboldhaller. HØJ ligger nemlig nummer ni i den næstbedste række og dermed ikke just til oprykning til Primo Tours Ligaen.

Det bliver altså efter al sandsynlighed i 1. Division, at Bo Spellerberg efter sommerferien kommer til at danne trænerduo med Jesper Fredin, som er cheftræner i klubben. Fredin, som var assistent for Nicolej Krickau i Skanderborg Håndbold, er i gang med sin tredje sæson som træner i HØJ.

I sine snart to år som spillende træner i Schweiz har Bo Spellerberg ligget i subtoppen med St. Otmar St. Gallen. Lige nu er holdet placeret på en fjerdeplads i den schweiziske liga, mens man i sidste sæson blev nummer fem i grundspillet og derefter sendt ud i slutspillets kvartfinaler.

I denne sæson har Spellerberg udover de taktiske oplæg også lavet 77 mål for sit hold.

Klubben HØJ Elite, som lige nu ligger i den tunge ende af den næstebedste danske række, har ambitioner om på sigt at spille sig op i den sjovere del af dansk håndbold. Men det er en langsigtet plan, som ikke ændres, fordi Bo Spellerberg støder til.

- Vi vil gerne stille og roligt frem i rækkerne, siger direktør Lars Vinther.

- Vi har et motto, der hedder, at vi "skynder os langsomt". Vi arbejder med længerevarende planer. Vi vil gerne inden for de næste to år op i toppen af 1. Division. Og et år eller to ekstra der fra, så vil vi op i ligaen. Så det er en længere rejse, men da muligheden for Bo Spellerberg bød sig, slog vi til, siger Lars Vinther og forklarer, at han ser stor værdi i Spellerberg både på og uden for banen:

- Når man taler om ambitioner om at komme op i rækkerne, så ved man jo ikke nødvendigvis, hvad der skal til. Men det ved Bo Spellerberg både på og uden for banen, og det kan vi helt klart udnytte. Det er ikke bare en god spiller, vi får. Det er en rutineret mand med rygsækken godt fyldt op.