Håndbold

GOG-profil gjorde comeback efter hjernerystelse: - Har behov for at sætte punktum selv

Lasse Kronborg fik lørdag sine første minutter på banen, efter han i november blev ramt af en hjernerystelse. Om fire måneder stopper han karrieren.

- Det var super dejligt.

Det var de første ord, Lasse Kronborg sagde til TV 2 SPORT efter sit comeback i GOG-trøjen lørdag eftermiddag mod Ribe-Esbjerg.

Bagspilleren blev skiftet ind i starten af anden halvleg, og foruden sin første kamp i mere end to måneder kunne han glæde sig over en overbevisende sejr på 36-28 til GOG.

- Det var ikke så meget spilletid, jeg fik, og det var helt fint, for hold da op, hvor alle de andre spillere spillede godt. Det var champagnebold, når det var allerbedst, forklarer bagspilleren.

Når sæsonen er færdig, er Lasse Kronborgs karriere det samme. Han har nemlig tidligere på sæsonen meldt ud, at denne sæson bliver den sidste på professionelt plan.

Alligevel har det aldrig strejfet ham, at hjernerystelsen skulle sætte en stopper for karrieren før tid.

- Jeg tror, jeg har meget behov for, at det er mig selv, som siger stop, og at det ikke er noget udefrakommende. Da jeg fik min diskusprolaps sidste år, havde jeg også meget lyst til at komme tilbage.

- Jeg har behov for at sætte det der punktum selv, og at det ikke er noget andet, der sætter det for mig, siger Lasse Kronborg, der er i gang med sin 11. sæson i den fynske klub.

Når man har en begrænset levetid i den her sport og stopper til sommer, kan det da godt være, at man er lidt utålmodig

Lasse Kronborg, GOG

'Man er lidt utålmodig'

Lasse Kronborg kom til skade med hovedet i en Champions League-kamp imod Wisla Plock i slutningen af november.

Han og Frederik Clausen stødte hovederne sammen i en forsvarsaktion, og Lasse Kronborg måtte efterfølgende modtage behandling. Nu – lidt over to måneder efter – har han gjort comeback, og selvom han er glad at være tilbage, erkender han, det har været svært at være tålmodig.

- Jeg vil da nok sige, at når man har en begrænset levetid i den her sport og stopper til sommer, kan det godt være, at man er lidt utålmodig. Men jeg synes, at det har passet fint med den her januarpause, hvor man har kunnet få helt styr på det. Nu er jeg bare klar til at nyde de sidste fire måneder.

De seneste fire uger har Lasse Kronborg ikke haft nogen symptomer, og folkene omkring ham har sagt ’go’ for at spille håndbold igen. Derfor kan han nu formentlig se frem til flere spilminutter i de sidste fire måneder af karrieren.

- Jeg skal bare nyde hver kamp og hver træning. Jeg synes stadig, det er sjovt at komme til træning, men jeg kan også godt mærke, at kroppen ligeså stille begynder at sige fra. Jeg tror, det er det rigtige tidspunkt nu.

- Men i første omgang handler det bare om at nyde og suge til mig i de her fire måneder, så jeg har en masse gode minder - også fra lang tid siden - men også de her næste fire måneder. Forhåbentlig bliver det også til en titel.

Lasse Kronborg har ikke spillet en håndboldkamp siden den 23. november 2019, men den 1. februar 2020 fik han sine første minutter efter hjernerystelsen. Video: TV 2 SPORT

I første omgang blev det til et comeback lørdag, da han blev skiftet ind i anden halvleg imod GOG. Allerede efter første forsvarsaktion humpede Lasse Kronborg ud på bænken. Sidenhen kom han dog ind igen, og efter kampen grinede han bare af situationen.

- Når man sidder ned i 45 minutter med sådan en gammel ryg, skal den lige op og i gang. Så det var nu derfor. Men det gik fint.

Så det var bare alderdom?

- Ja, det er alderdom, fortæller Lasse Kronborg med latter i stemmen.

Lasse Kronborg og holdkammeraterne indtager lige nu fjerdepladsen i herreligaen med 22 point efter 18 kampe. Der resterer otte kampe af grundspillet.