Håndbold

Dansk landsholdsstreg er på vej til udenlandsk storklub

Kathrine Heindahl har ikke lagt skjul på sit ønske om at skifte til udlandet, når hendes kontrakt i Odense udløber til sommer.

Nu ser det ud til, at drømmen går i opfyldelse for den 27-årige landsholdsstreg.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er Heindahl nemlig tæt på et sommerskifte til den russiske storklub CSKA Moskva, hvor danske Jan Leslie er træner.

Netop Leslie og Heindahl har en fælles fortid i Randers HK.

Jan Leslie var træneren, der hentede en ung Kathrine Heindahl i TTH Holstebro i 2013, og stregspilleren endte med at spille fire sæsoner i Randers, inden hun i 2017 - ligesom flere andre danske landsholdsspillere - skiftede til storsatsende Odense Håndbold.

Jan Leslie forlod Randers i 2014 - efter han blandt andet havde vundet DM-guld med kronjyderne i 2012. Siden kom han til russiske Rostov-Don og senere tilbage til Danmark og Ribe-Esbjergs herrehold, inden han sidste sommer igen tog turen til Rusland for at blive træner i CSKA Moskva.

Moskva-klubben er et helt nyt håndboldprojekt født til denne sæson af en russisk rigmand, der har ambitioner om inden for nogle år at vinde Champions League.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Jan Leslie, men han ønsker ikke at kommentere oplysningerne om, at Kathrine Heindahl bliver en del af hans spillertrup næste sæson. Det er ikke lykkedes at få spilleren selv i tale.

Kathrine Heindahl har spillet 71 A-landskampe og scoret 138 mål for Danmark siden sin landsholdsdebut i 2010 og var med til VM i Japan i december.

Odense Håndbold har allerede præsenteret afløseren for Kathrine Heindahl til næste sæson. Det bliver landsholdsbobleren Rikke Iversen, der kommer til Fyn fra Silkeborg-Voel.