Håndbold

Danske mestre smider point mod bundhold

Højst overraskende fik Lemvig-Thyborøn uafgjort og et enkelt point ud af mødet med de danske mestre og rækkens suværene tophold fra Aalborg Håndbold.

Når tabellens klare dukse møder rækkens næstdårligst placerede hold, og der er 25 points forskel på de to hold, så regner man med en favoritsejr.

Men når kampen spilles ude vestpå hos Lemvig-Thyborøn, så må selv Aalborg Håndbold en gang imellem lade sig overraske.

Sådan gik det onsdag aften med 22-22 som cifre efter 60 minutters forsvarskamp. Værterne fra Nordvestjylland reducerede fem sekunder før tid ved stregspiller Nicolai Pugholm.

Han blev spillet fri af kampens ene topscorer Jonas Langerhuus, der sammen med holdkammeraterne kan glæde sig over et vigtigt point i bundstriden.

Lemvig-Thyborøn har nu to point ned til sidstepladsen, som indtages af Nordsjælland Håndbold. Sjællænderne skabte ellers spænding i fredags, da slog Lemvig-Thyborøn i en direkte duel.

En kamp, der efterfølgende så ud til at få et efterspil.

Onsdag fik nordvestjyderne en smule oprejsning mod Aalborg Håndbold, der trods pointtabet stadig er suverænt i spidsen af den bedste danske herrehåndboldrække. Seks og otte point ned til henholdsvis TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg på de efterfølgende pladser. Begge efterfølgerne vandt deres kamp onsdag over Mors-Thy og Nordsjælland Håndbold

Kampreferat - Ritzau:

Onsdagens hjemmehold kom godt i gang og var foran både 2-0 og 3-1, inden Aalborg vågnede op.

Mads Christiansen sørgede for lighed ved 3-3, og herfra fulgtes de to hold ad, indtil Lemvig-Thyborøn med ti minutter tilbage af første halvleg igen fik lagt afstand til gæsterne, da Rasmus Porup gjorde det til 9-6.

Forskellen på tre mål holdt i cirka fem minutter, hvorefter nordjyderne med en god periode sørgede for, at der ved pausen stod 11-11.

I starten af anden halvleg så det ud til, at gæsterne ville sætte tingene på plads og vise, hvorfor de to hold ligger i hver sin ende af tabellen. Benjamin Jakobsen gjorde det efter seks minutter til 15-12 i Aalborgs favør.

Men hjemmeholdet kæmpede videre, og to et halvt minut efter var der igen udlignet. Lidt efter gjorde Jonas Langerhuus det til 16-15 til Lemvig-Thyborøn.

En yderst tæt affære

Resten af anden halvleg blev en yderst tæt affære, hvor der aldrig var mere end et mål mellem de to hold.

Mikkel Mortensen bragte Lemvig-Thyborøn foran 21-20 med fire minutter igen, men Aalborg slog tilbage og Magnus Saugstrup sendte nordjyderne i front med sin scoring til 22-21 med et minut tilbage.

Rasmus Porup brændte i det efterfølgende angreb, men Aalborg smed efterfølgende bolden væk, og så havde hjemmeholdet mulighed for at udligne.

Vestjyderne tog en timeout for at sætte det sidste angreb op, og Nicolai Hvid endte som den store helt, da han fem sekunder før tid sørgede for pointdeling med sin scoring til slutresultatet.