Håndbold

Stort skifte på vej: BSH sælger Markussen til europæisk topklub

Landsholdsspilleren Nikolaj Markussen er tabt for Bjerringbro-Silkeborg og for den danske håndboldliga.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger mangler kun et lægetjek, før den 31-årige Markussen er klar til et sommerskifte til den ungarske storklub Veszprem.

Her bliver han holdkammerat med landsholdskollega Rasmus Lauge og genforenet med Veszprem-træner David Davis, som spillede sammen med Nikolaj Markussen i spanske Atletico Madrid fra 2011 til 2013.

Det er et kæmpe tab for Bjerringbro-Silkeborg

Claus Møller Jakobsen, håndboldekspert TV 2 SPORT

Allerede tirsdag kunne Midtjyllands Avis afsløre, at Veszprem var parat til at indløse en frikøbsklausul i Nikolaj Markussens kontrakt.

TV 2 SPORTs kilder fortæller dog, at skiftet er forhandlet på plads. Der mangler kun et lægetjek, som Nikolaj Markussen en af de nærmeste dage flyver til Ungarn for at bestå.

Et kæmpe tab

Den 2 meter og 11 centimeter høje Markussen har flere gange de seneste sæsoner vakt stor interesse i udenlandske klubber. Den danske landsholdspiller har tidligere selv fortalt om et forløb i sommeren 2018, hvor der var interesse fra storklubben Paris Saint-Germain, men hvor Bjerringbro-Silkeborg - ifølge Markussen - forlangte så høj en overgangssum, at et skifte aldrig blev til noget.

Så da Nikolaj Markussen i november forlængede sin kontrakt i Bjerringbro-Silkeborg til 2023, aftalte Markussen og BSH ifølge TV 2 SPORTs oplysninger at tilføje en frikøbsklausul med et aftalt beløb, som en udenlandsk klub skulle betale for at købe Markussen fri i fremtiden.

Den er den frikøbsklausul, som Veszprem nu bare få måneder senere udnytter.

- Det er et kæmpe tab for Bjerringbro-Silkeborg. Der er ikke andre i den danske liga, der kan det, han kan - skyde langt ude fra, er ekspert i overtalsspillet og er med et stort øjeblik. Han har løst mange problemer for BSH i deres kampe, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert og tidligere landsholdsspiller Claus Møller Jakobsen.

- Så det er en stor sportslig svækkelse, og det bliver en udfordring for Bjeringbro-Silkeborg at finde en erstatning for ham til næste sæson på det her tidspunkt af sæsonen.

Nikolaj Markussen har spillet i Bjerringbro-Silkeborg siden 2015. Inden da optrådte han for Skjern, El Jaish i Qatar, spanske Atletico Madrid og Nordsjælland Håndbold. Han har scoret 141 mål i 67 A-landskampe for Danmark og var med til at vinde VM på hjemmebane for et år siden.

BSH-direktør Jesper Schou har ikke ønsket at kommentere TV 2 SPORT's oplysninger om et forestående salg af Nikolaj Markussen. Det er ikke lykkedes at komme i kontakt med hovedpersonen selv.

I TV 2 SPORT's NBA-podcast er Nikolaj Markussen med i episode 38. Her snakker han blandt andet om sin tidlige karriere i Spanien, og hvordan en skade sendte ham hjem til Danmark. Du kan høre den her: