Fyret dansk VM-træner idømt bøde og karantæne

Kim Rasmussen frygtede livsvarig karantæne, men kan nu ånde lettet op. Han er nemlig blevet idømt to måneders karantæne samt en bøde på 35.000 kroner.

Efter to måneders uvished har den danske håndboldtræner Kim Rasmussen endelig fået afklaring på sin fremtid som håndboldtræner.

Mandag er Kim Rasmussen blevet idømt en bøde på 35.000 kroner samt en karantæne på to måneder med tilbagevirkende kraft. Det betyder, at han i dag er fri til igen at være håndboldtræner.

Det internationale håndboldforbund (IHF) havde suspenderet den nu fyrede ungarske landstræner på ubestemt tid, efter han ved et pressemøde under VM i december kritiserede dommerne i kampen mod Rumænien og sagde de berømte ord: "I got fucked".

- Jeg er ekstremt lettet i dag. Nu kan jeg for alvor se fremad, og nu er det ikke en hæmsko i forhold til et nyt job, siger Kim Rasmussen til TV 2 SPORT.

Den oprindelige karantæne lød på tre måneder, men i dommen fremgår det, at han har fået en måneds rabat, fordi han har undskyldt for sin opførsel.

Frygtede karantæne på livstid

Den rutinerede træner havde frygtet det værste, fordi der ikke havde været lignende sager tidligere hos IHF.

- Jeg har ikke vidst, hvad de kunne finde på at komme med, for det står ikke noget sted. Derfor har det været frustrerende. Jeg har gået og tænkt alt fra livsvarig karantæne til en løftet pegefinger. Det er mere det med, at jeg slet ikke vidste, hvor jeg stod hende. Det har været frustrerende.

Den danske træner fortæller, at han accepterer dagens dom. Han havde overvejet at gå videre med sagen til sportsdomstolen CAS, såfremt dommen havde været hårdere. Han havde også forventet at modtage en bøde, og den har han tænkt sig at betale. Han regner ikke med at få tilskud fra det ungarske håndboldforbund.

- Det er der ikke noget at gøre ved. Det er mig, der har sagt det, så jeg må jo tage min straf. Jeg synes bare, den er voldsom, men sådan er det. Nu kan jeg heldigvis se fremad, siger han.

Herunder kan du se og høre pressemødet med Kim Rasmussen, han er blevet suspenderet for.

Håber på job hurtigt

Efter VM-slutrunden i Japan blev Kim Rasmussen fyret i jobbet som landstræner for Ungarn og er derfor ledig på trænermarkedet.

Med dagens dom er han igen berettiget til at stå i spidsen for et håndboldhold, og det håber han at kunne gøre snart.

- Nu skal jeg håbe på, at der er nogle projekter, klubber eller forbund, som synes, det kunne være spændende at have mig involveret til at levere nogle resultater eller være med til at udvikle noget. Jeg håber, at chancen byder sig igen, og at jeg kommer til at stå på trænerbænken så hurtigt som muligt, siger han.

Han tilføjer, at han har haft indledende samtaler med nogle klubber, men at der endnu ikke er noget konkret. Han er åben for trænerjob i Danmark såvel som i udlandet.

Ligesom at han selv blev fyret efter VM, stoppede Dansk Håndbold Forbund også samarbejdet min sin landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, og de har endnu ikke fundet afløseren.

- Det er et drømmejob for alle danske trænere og sikkert også for mange i udlandet. Men der er kun én, der kan tage det, så vi må se, hvad det bliver til. Men der er da ingen tvivl om, at det kunne være rigtig spændende, siger Kim Rasmussen.