Håndbold

Landsholdsbobler tæt på klubskifte - skal tilbage til sin gamle klub

Celine Lundbye Kristiansen forlader ifølge TV 2 SPORTs oplysninger Aarhus United, når hendes kontrakt udløber til sommer.

23-årige Celine Lundbye Kristiansen, der var i Danmarks bruttotrup til VM i december, er på vej tilbage til klubben, som hun forlod i 2018 for at tage til Aarhus.

Trods en flirt med Odense Håndbold, som meget aktivt leder efter højre backs til næste sæson, skifter Celine Lundbye ifølge TV 2 SPORTs oplysninger nemlig til Nykøbing Falster Håndbold (NFH). Selv om NFH i forvejen har den stærke hollandske landsholdsspiller Dione Houscher på samme position.

Celine Lundbye stammer oprindeligt fra København, og det skulle være et ønske om netop at flytte tilbage til hovedstaden, der har fået højre backen til at skifte klub.

- Det er korrekt, at jeg savner København, men ellers har jeg ikke nogen kommentarer til min fremtid, siger Celine Lundbye til TV 2 SPORT.

Men har du en kontrakt på plads med en klub for næste sæson?

- Ja, det har jeg. Men jeg kan ikke kommentere mere på det.

Hverken Nykøbing Falster eller Aarhus United har ønsket at kommentere TV 2 SPORTs oplysninger om det forestående klubskifte.

Også svensk stregspiller på vej

Celine Lundbye spillede fra 2016 til 2018 i NFH, der på trods af klubbens geografiske hjemmebane på Falster - ofte træner i København.

Lundbye er Aarhus Uniteds topscorer i denne sæson og nummer fem på topscorerlisten i HTH Ligaen med 91 mål. Hun har spillet syv A-landskampe og scoret seks mål for Danmark.

Hun er også en af syv udvalgte spillere, der er en del af en særlig udviklingsgruppe, som Dansk Håndbold Forbund sammen med Team Danmark bruger ekstra ressourcer på at gøre til fremtidens landsholdsspillere.

Celine Lundbye er ikke den eneste nye spiller, der er på vej til Falster til næste sæson. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er også den svenske stregspiller Johanna Forsberg, der spiller i Sävehof, tæt på en aftale med NFH, der har kontraktudløb med den svenske profil Anna Lagerquist efter denne sæson.

Heller ikke oplysningerne om Johanna Forsberg har NFH ønsket at kommentere.