Håndbold

Dansk træner har nemmere ved at få job efter straf, vurderer ekspert

Kim Rasmussen har fået to måneders karantæne samt en bøde efter et udfald ved VM. Men han har nu nemmere ved at få job, vurderer Trine Nielsen.

Kim Rasmussen kan ånde lettet op.

Selvom den danske håndboldtræner har fået to måneders karantæne og en bøde på 35.000 kroner for et udfald under VM i december, havde han frygtet, at det ville være langt værre. Karantænen er med tilbagevirkende kraft, og det betyder, at han nu igen kan være håndboldtræner.

Hvis det står til håndboldekspert Trine Nielsen, får han ingen problemer med at finde sig et nyt arbejde efter landstrænerjobbet i Ungarn, hvor han blev fyret.

- Det, at der rent faktisk er faldet en straf, gør det nemmere for Kim Rasmussen. For jeg tror, at en af grundene til at han mistede jobbet i Ungarn, det har været, at man ikke vidste, hvornår han kunne stå i spidsen for holdet igen, siger håndboldeksperten.

- Så der er ingen tvivl om, at nu, når der endelig er faldet en straf, bliver det nemmere for Kim Rasmussen at gå ud og få et job. Det, at han har fået en straf og sagde de ting, tror jeg ikke, kommer til at have nogen indflydelse på de jobs, han får.

Nu kan jeg for alvor se fremad, og nu er det ikke en hæmsko i forhold til et nyt job

Kim Rasmussen

Trine Nielsen peger på, at Ungarn har nogle vigtige OL-kvalifikationskampe foran sig, og derfor kunne håndboldforbundet ikke vide sig sikre på, om de havde en træner.

- Idet IHF (det internationale håndboldforbund, red.) ikke har kunne komme med den her straf, så vidste han ikke, om han var købt eller solgt, siger eksperten.

Rasmussen er ekstremt lettet

Det internationale håndboldforbund havde suspenderet den nu fyrede ungarske landstræner på ubestemt tid, efter han ved et pressemøde under VM i december kritiserede dommerne i kampen mod Rumænien og sagde de berømte ord: "I got fucked".

Kim Rasmussen har efterfølgende været uvidende om straffen, og derfor falder der en sten fra hans hjertet, nu når det hele er afgjort.

- Jeg er ekstremt lettet. Nu kan jeg for alvor se fremad, og nu er det ikke en hæmsko i forhold til et nyt job, sagde Kim Rasmussen mandag.

Den oprindelige karantæne lød på tre måneder, men i dommen fremgår det, at han har fået en måneds rabat, fordi han har undskyldt for sin opførsel.

Med mandagens dom er han igen berettiget til at stå i spidsen for et håndboldhold, og det håber han at kunne gøre snart.

- Nu skal jeg håbe på, at der er nogle projekter, klubber eller forbund, som synes, det kunne være spændende at have mig involveret til at levere nogle resultater eller være med til at udvikle noget. Jeg håber, at chancen byder sig igen, og at jeg kommer til at stå på trænerbænken så hurtigt som muligt, sagde han.

Han tilføjer, at han har haft indledende samtaler med nogle klubber, men at der endnu ikke er noget konkret. Han er åben for trænerjob i Danmark såvel som i udlandet.