Håndbold

Fransk anfører overtalt til at udsætte landsholdsstop

Cédric Sorhaindo ville stoppe sin landsholdskarriere efter EM-slutrunden, men klub- og landsholdkammerater fik ham overtalt til at fortsætte.

Med landsholdets dårligste placering ved et EM nogensinde var Frankrig færdige ved slutrunden i sidste måned efter blot tre kampe.

Og den skuffende 14. plads kunne også meget have været den sidste stund i nationaldragten for holdets anfører, Cédric Sorhaindo.

- Jeg havde besluttet at stoppe. Når man får meget kritik, så hører man kun det negative og genovervejer, hvad man går igennem, og hvad man ofrer.

- Jeg ville hellere tage skylden på mig end, at spillere og stab skulle kritiseres. Så ville jeg hellere sige: "Jeg stopper. Det er min fejl." Men spillere fra landsholdet synes ikke, det var en god idé og fortalte mig, at jeg var nødt til at komme med til OL, siger Cédric Sorhaindo i et større interview til L'Équipe.

Den 35-årige stregspiller har spillet på landsholdet siden 2005 og har blandt andet vundet OL-guld i 2012 i London. Fire år efter var han også med til legene i Rio, hvor Frankrig fik sølvmedaljer efter finalenederlag til Danmark.

Og det er netop drømmen om endnu en deltagelse ved verdens største sportsbegivenhed, som har fået Sorhaindo til at forlænge landsholdskarrieren. Noget som ikke kun landsholdskammerater, men også spillere i klubben FC Barcelona var med til at overtale ham til:

- Víctor Tomás, der selv må stoppe karrieren til sommer på grund af hjerteproblemer, sagde til mig: "Stop ikke. Jeg tror på dig."

- Og jeg vil ikke give op. Jeg vil rykke mine grænser og i det mindste forsøge, også selvom det kan gå galt, siger Sorhaindo.

Enormt påvirket af EM-skuffelse

Ud over medaljerne ved OL har stregspilleren også vundet fire VM-titler og EM to gange.

Inden den sidste slutrunde havde Cédric Sorhaindoe annonceret, at det blev det sidste Europamesterskab for hans vedkommende.

Et EM, som sluttede efter to nederlag til Portugal og Norge, og som stadig ærgrer den franske landsholdsanfører:

- Januar påvirkede mig enormt. Vi kan altid tabe, men det var især måden, vi tabte på. Jeg er i gang med mine sidste turneringer, mit sidste EM, og nu kan det betyde, at vores generation er færdige efter OL, siger Sorhaindo til L'Équipe.

Et OL, som Frankrig endnu ikke er kvalificeret til. For at komme med til sommerlegene i Tokyo, skal 'Les Experts', som det tidligere så succesfulde landshold kaldes, igennem en svær kvalifikation til april.

De to franske stregspillere Luka Karabatic og Cédric Sorhaindo under en kvalifikationskamp.

På hjemmebane i Paris skal franskmændene dyste mod EM-vicemestrene fra Kroatien, Tunesien samt Portugal, der netop overraskede Frankrig i januar, om to pladser til OL.

Cédric Sorhaindo er i skarp konkurrence med klubkammerat Ludovic Fabregas, Paris' Luka Karabatic og Nicolas Tournat fra Nantes om stregspladserne på landsholdet.

Selvom han er anfører, så tager Sorhaindo ikke for givet, at han er blandt den nye landstræner Guillaume Gilles udvalgte:

- Ingen er uundværlige for det franske landshold. Men jeg vil kæmpe hver dag, for at komme med.

- Sandheden er, at Ludovic Fabregas og Luka Karabatic er blandt de bedste stregspillere i verden. Jeg kommer med min erfaring og kan hjælpe til, når det ikke går så godt. Hvis der er brug for mig, så er jeg klar med det samme. Hvis ikke, så respekterer jeg beslutningen, siger Sorhaindo.