Landsholdsbobler på vej til Viborg

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Viborg HK tæt på en aftale med Helena Elver, der skifter fra Aarhus United.

Ingen dansk ligakvindeklub har vundet mere end Viborg HK. I næste sæson kan jagten på mere succes til domkirkebyen blive hjulpet på vej med tilgangen af en af dansk håndbolds talentfulde bagspillere.

TV 2 SPORT erfarer således, at 21-årige Helena Elver er tæt på at lande et skifte fra Aarhus United til Viborg HK i sommerpausen, når hendes kontrakt udløber.

Helena Elver, der udover playmakerpositionen også kan spille venstre back, er i gang med sin anden ligasæson i den århusianske klub. Her har hun gjort det så godt, at hun var en del af den bruttotrup, som daværende landstræner Klavs Bruun Jørgensen udtog forud for VM i december.

TV 2 SPORT har været i kontakt med hovedpersonen samt de to involverede klubber, men ingen har ønsket at kommentere på forhandlingerne.

Aarhus United er aktuelt placeret lige indenfor slutspilspladserne, mens Viborg HK er oppe på tabellens andenplads. À point med København Håndbold, der onsdag aften gæster netop Viborg.

Se Viborg-København direkte på TV 2 SPORT fra 18.30.

Udskiftning i bagkæden

Spilstyreren Helena Elver er ikke den eneste spiller, som Aarhus United eftersigende må sige farvel til efter sæsonen.

Også højreback Celine Lundbye Kristiansen, der ligeledes var i VM-bruttotruppen, forlader århusianerne til sommer. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er hun på vej tilbage til Nykøbing-Falster, der havde Lundbye Kristiansen på kontrakt tilbage i perioden fra 2016 til 2018.

Derudover har flere kilder bekræftet til TV 2 SPORT, at Julie Pontoppidan er på vej nordover til Randers HK, der er tæt på en aftale med bagspilleren fra næste sæson.

Kronjyderne offentliggjorde onsdag, at den svenske landsholdsback Jamina Roberts er gravid og har spillet sin sidste kamp for klubben. Ind er i stedet hentet danske Melanie Bak.

Men Aarhus United kan meget vel skulle se sig om efter en helt ny start-bagkæde til næste sæson.