Håndbold

Møllgaard fik rødt kort, da Aalborg vandt topbrag

Aalborg Håndbold fører herrernes grundspil med otte point efter sejren over den nærmeste konkurrent, TTH.

Aalborg Håndbold ligner mere og mere en vinder af herrernes grundspil i Primo Tours Ligaen.

Onsdag aften vandt det nordjyske hold topkampen over TTH Holstebro med 23-21 efter en tæt affære.

Sejren betyder, at Aalborg fører ligaen med 35 point, mens TTH på andenpladsen har 27 point med seks spillerunder tilbage.

Efter en lidt tam præstation i første halvleg var det som om, at Aalborg fandt skarpheden og intensiteten i spillet, da profilen Henrik Møllgaard kort inde i anden halvleg fik rødt kort.

Aalborg kom i første omgang flyvende fra start med en føring på 3-0, og TTH skulle bruge syv minutter på at komme på tavlen, men da Aalborg holdt scoringspause i næsten otte minutter, kunne TTH udligne til 3-3.

Det blev altså en noget hakkende indledning, for derefter kom TTH ikke på tavlen i seks minutter, og så førte nordjyderne med 6-3.

Igen arbejdede TTH sig tilbage, og udeholdet kunne gå til pause foran med 12-10.

Henrik Møllgaard havde med fire mål været Aalborgs mest scorende i første halvleg, men det skulle ikke blive til flere. Fire minutter inde i anden halvleg fik han direkte rødt kort for at plante en albue i hovedet på en modstander i en forsvarsaktion.

Umiddelbart en stor svækkelse af Aalborg, men alligevel var det i minutterne efter, at hjemmeholdet tog teten i opgøret. 12-14 blev vendt til 16-14, og så tog TTH timeout for at stoppe udviklingen med 20 minutter tilbage.

Aalborg fastholdt dog grebet, og i Møllgaards fravær sørgede playmaker Janus Smarason for to mål i træk til stillingen 18-15.

Men særligt playmaker Johan Meklenborg og Jonas Porup på venstre back holdt TTH inde i kampen. Med sit ottende mål udlignede Meklenborg på straffekast til 21-21 med præcis fire minutter tilbage.

I angrebet efter bragede Ómar Ingi Magnússon Aalborg foran igen, og den 22-årige islænding skulle blive helten, da han også tegnede sig for kampens sidste mål. TTH kunne i hvert faldt ikke svare tilbage.

I onsdagens tidlige kamp mistede Århus et vigtigt skridt i jagten på top-8 og slutspil, da hjemmekampen mod Lemvig-Thyborøn overraskende blev tabt med 25-26.

Århus førte ellers med 21-16 knap midtvejs i anden halvleg, men derfra faldt holdet sammen og tabte. Århus ligger nu nummer ti og er to point fra Sønderjyske på det yderste mandat til slutspillet.

Lemvig-Thyborøn ligger stadig næstsidst efter den blot tredje sejr i sæsonen.