Håndbold

Stjerner flygter fra CL-mestrene - tætteste man kommer på opløsning, siger ekspert

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard mener, det er rigtig skidt for håndbolden, at den europæiske storklub HC Vardar måske er på vej i opløsning.

De var ustoppelige i fjor, hvor de kronede sig som Europas bedste håndboldhold.

Nordmakedonske HC Vardar vandt Champions League i 2019, da de viste sig stærkere end både Barcelona og Veszprém i Final Four.

Det er noget, der rokker ved selvforståelsen i sporten

Bent Nyegaard, håndboldekspert

Det stærke balkanpanser er dog begyndt at blive fyldt med huller. To af klubbens helt store profiler Dainis Kristopans og Pavel Atman har onsdag forladt klubben med øjeblikkelig virkning.

Det bekræfter Füchse Berlin og Spartak Moskva, der er henholdsvis Kristopans og Atmans nye arbejdsgivere.

Berlin får dog kun glæden af Kristopans indtil sommer. Her bliver tometermanden nemlig holdkammerat med Mikkel Hansen i PSG.

Breaking News. Füchse Berlin forpligter Dainis Kristopans til klubben indtil slutningen af sæsonen fra HC Vardar.

'Det tætteste, man kommer på opløsning'

Handlerne sker, efter flere nordmakedonske medier de seneste par dage har erfaret, at flere af stjernerne i Vardar ikke har fået udbetalt løn.

Spillerne har været utilfredse med de økonomiske forhold, og meldingerne går på, at klubbens ejer, den russiske mangemillionær Sergey Samsonenko, ikke længere er villig til at investere tungt i klubben.

- Det er det tætteste, man kommer på opløsning, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard og uddyber:

- Der har været spekulationer frem og tilbage i lang tid, der ellers forstummede lidt, da de vandt Champions League sidste år, men det har hele tiden været et spørgsmål om, hvor længe ejeren Sergey Samsonenko ville fortsætte med at betale gildet.

- Du har en mand, der står for næsten 100 procent af indtægterne, og derfor lander man jo i den her risikogruppe, hvor han ikke vil mere. Og det er det, der er sket her, forklarer han.

Dainis Kristopans var flyvende for Letland under EM-slutrunden i januar, hvor han scorede 21 mål i blot tre kampe.

Skidt for sporten

Det kan virke mærkværdigt, at stjernerne valfarter fra en klub, der har Champions League-trofæet stående i skabet.

Men Sergey Samsonenko er ansvarlig for mere end 90 procent af indtægterne i klubben, og hvis han ikke vil mere, så ser det automatisk sort ud.

- Det er rigtig, rigtig skidt for Vardar og spillerne, men også for håndbolden generelt. Det er noget, der rokker ved selvforståelsen i sporten, når Champions League-mestrene måske er på vej ud af det hele, siger Bent Nyegaard.

Resultaterne har dog langt fra været på niveau med sidste sæsons meritter. Vardar tabte i sidste uge med 11 mål til Kiel i Champions League og er nu uden sejr i de seneste fem kampe i turneringen.

Derfor ligger de lige nu nummer seks i Champions League i en pulje med otte hold. Og afgangen af de to stjerner er nærmest som at kaste håndklædet i ringen.

- Det er et rigtig dårligt signal, at spillerne smutter midt i Champions League-sæsonen. Det svarer jo til, at et stort europæisk fodboldhold melder sig ud af Champions League.

HC Vardar kan måske se frem til, at endnu flere spillere forlader klubben. Ifølge det Nordmakedonske medie g-sport.mk overvejer flere af spillerne nemlig også at vinke farvel til klubben.