Håndbold

Aalborg 'snublende tæt på sejr i grundspillet' - viser ingen nåde i ligaen

Aalborg Håndbold ser ’en fantastisk mulighed’ for at vinde grundspillet i håndboldligaen med seks runder tilbage.

Aalborg øgede forspringet til TTH Holstebro i håndboldligaen, da de i går vandt 23-21 over de nærmeste forfølgere.

Dermed er nordjydernes forspring på otte point ned til netop TTH Holstebro, mens der resterer seks runder af grundspillet.

- Jeg sagde inden kampen, at en sejr ville bringe os snublende tæt på den her grundspilssejr, sagde træner i Aalborg Håndbold Stefan Madsen til TV 2 SPORT efter kampen.

- Vi skal gøre arbejdet færdig, og der er stadig opgaver foran os, men det er klart, vi har givet os selv en fantastisk mulighed for at vinde det her grundspil nu.

Selvom Henrik Møllgaard med et rødt kort i anden halvleg kom i et negativt fokus, så ser han også positivt på Aalborgs muligheder i ligaen.

- Otte point på nuværende tidspunkt burde være nok til at vinde grundspillet, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

- Så kan jeg godt lave den kedelige med, at vi også skal spille færdigt, og de andre er også dygtige, men otte point på nuværende tidspunkt, det havde jeg solgt den for inden.

Henrik Møllgaard fortæller, at han håber Aalborg Håndbold nu har sikret sig førstepladsen i håndboldligaen. Video: TV 2 SPORT

Vil ikke nedprioritere ligaen

Udover succesen i ligaen, så venter der også vigtige kampe i Champions League, hvor Aalborg har kvalificeret sig til 1/8-finalerne.

Selvom både spillere og trænere er tilfredse med forspringet i ligaen, så vil Aalborg ikke nedprioritere de resterende grundspilskampe, for at fokusere på Champions League.

- Vi har taget en intern beslutning om at vi spiller for at vinde alle kampe. Vi vil også gerne vise, at vi kan vinde i weekenden og så tage hjem og vinde i ligaen, siger Henrik Møllgaard.

- Vi var dygtige til det i efteråret, og nu skal vi bare videre i samme rille. Så vi kommer ikke til at spare på noget tidspunkt.

Vinderen af grundspillet får ekstra point med i slutspillet og mulighed for at komme med i Champions League via et wildcard.