Håndbold

EH Aalborg degraderer cheftræner efter 12 nederlag i streg

EH Aalborgs cheftræner Simon Olsen i HTH ligakampen mellem EH Aalborg og Randers HK i Nørresundby Idrætscenter lørdag den 12. oktober 2019 Henning Bagger / Ritzau Scanpix

EH Aalborg har taget konsekvensen af de dårlige resultater i HTH Ligaen. Morten Holmen overtager tjansen som cheftræner i stedet for Simon Olsen.

12 nederlag i streg, fem point efter 20 kampe og en sidsteplads. Det er virkeligheden for EH Aalborg i HTH Ligaen.

Den nordjyske klub fik ellers en fornuftig start på sæsonen med tre point i de første tre kampe.

Siden da er det blot blevet til en enkelt sejr ud af 17 mulige. Og det har klubben nu valgt at reagere på ved at hente Morten Holmen ind. Simon Olsen skal dog fortsat hjælpe med at sikre klubben overlevelse.

Skal det ses som en degradering af Simon Olsen?

- Ja, det kan man godt sige, at det er i og med, han stod med ansvaret i onsdagens kamp og havde titlen som cheftræner, da vi ansatte ham.

- Vi har ønsket at skubbe et erfarent led ind over Simon Olsen, og derfor bliver han nu assistent, siger EH Aalborg-direktør Henrik Skals til TV 2 SPORT.

'Har håndbolderfaring, som Simon ikke har'

Morten Holmen har i denne sæson været sportslig koordinator i Frederikshavn fI. Et job, han fortsætter med sideløbende med den nye cheftrænerstilling i EH Aalborg.

Holmen er hentet ind med den mission, at klubben skal sikre sig overlevelse. Og her har det været nødvendigt med noget erfaring.

- Morten er jo cirka dobbelt så gammel. Så han har jo en håndbolderfaring, som Simon ikke har. Den gode Simon Olsen er også lidt udfordret med, at han har bevæget sig i herreverdenen. Så vi håber, at Morten Holmen kan gavne EH Aalborg.

EH Aalborg ligger lige nu sidst i ligaen. Sidstepladsen rykker direkte ned i 1. division, mens de fem hold, der slutter over sidstepladsen, skal kæmpe om at undgå en nedrykningskamp med et 1. divisionshold.

’Et mærkeligt vakuum’

Det har længe se svært ud for Aalborg-kvinderne.

Men den seneste uge har det set rigtig skidt ud. Onsdag aften tabte EH Aalborg 34-23 til Randers, mens de fire dage forinden blev udspillet af Viborg med cifrene 17-36.

Klubbens direktør kalder det derfor en nødvendighed, at der skulle roteres i trænerstaben.

- Det siger sig selv, når man taber 12 kampe i streg, siger Henrik Skals og uddyber:

- Vores erfaring er, at det er en kombination af, at træneren ikke føler, spillerne gør, som han siger, og spillerne har måske ikke helt tiltroen til, at træneren kan give dem det, de har brug for. Så der opstår lidt et mærkeligt vakuum.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Simon Olsen, men han havde ikke lyst til at udtale sig.