Håndbold

DM-sølvvindere tæt på at hente norsk landsholdsback

Ingvild Bakkerud er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger på vej til Herning-Ikast Håndbold som ny spiller i det midtjyske fra næste sæson.

En hårdtskydende norsk spiller bliver erstattet af anden i Ikast.

For mens Tonje Løseth efter sæsonen rejser til Frankrig for at fortsætte hos Brest, så har Herning-Ikast Håndbold (HIH) allerede afløseren klar i Ingvild Bakkerud.

TV 2 SPORT erfarer således fra flere kilder, at den 24-årige norske landsholdsback er meget tæt på et skifte til det midtjyske efter to sæsoner hos Odense Håndbold.

Herning-Ikast Håndbold ønsker ikke at kommentere på skiftet, der eftersigende kun mangler den sidste underskrift. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hovedpersonen selv eller hendes agent.

Ingvild Bakkerud fik i december slutrundedebut for Norge, som hun har repræsenteret 25 gange. De har god norsk tradition i Midtjylland, hvor store stjerner som Kjersti Grini, Isabel Blanco, Gro Hammerseng og Veronica Kristiansen har repræsenteret klubben (daværende Ikast-Bording og FCM Håndbold).

Aktuelt er det norske Stine Skogrand, Helene Fauske, Vilde Johansen, Jeanett Kristiansen og Tonje Løseth som spiller i Herning-Ikast. Sidstnævnte forlader som skrevet HIH efter sæsonen.

Ingvild Bakkerud kan ligesom Tonje Løseth spille venstre back og playmaker samt dække centralt op i defensiven. Så på mange måder en rammende erstatning både hvad angår pas og position.

Takket være blandt andet 51 mål fra Bakkeruds højrehånd indtager Odense Håndbold en øjeblikkelig tredjeplads i tabellen, mens Herning-Ikast er placeret som nummer seks.