Håndbold

Ekspert roser Jørgensens skifte - men det er et 'skridt bagud'

Sportsligt ser Bent Nyegaard ikke Stine Jørgensens skifte til Bundesligaen som et skridt op. Selv glæder hun sig dog til at spille i et nyt land.

Farvel til Odense. Guten Tag til Bietigheim.

Anføreren for det danske håndboldlandshold, Stine Jørgensen, forlader til sommer Odense Håndbold og skal istedet tørne ud for den tyske topklub SG BBM Bietigheim.

Men ifølge TV 2 SPORT's håndboldekspert, Bent Nyegaard, så er det et niveaumæssigt skridt i den forkerte retning for Stine Jørgensen:

- Det er mere et skridt til siden – nok nærmere et lille skridt bagud - end det er et skridt frem.

- Bietigheim er et hold, der er faldet ud af den europæiske top. Det er et hold, der virkelig har mistet niveau. Og hvis du sammenligner den tyske Bundesliga med den danske liga, så er den lige et skridt bagefter. Men som det ser ud for Stine Jørgensen lige nu, så er hun ikke i spil til den helt store scene. Så hun har været tvunget til at tage det, der var muligt, siger Bent Nyegaard.

Selv fortæller den 29-årige bagspiller dog, at det hele tiden har været intentionen at finde en klub i udlandet. Og her viste tyskerne sig fra start som det rettet match.

- Jeg har vidst i noget tid, at jeg gerne ville til udlandet. Så vi begyndte at afsøge, hvilke muligheder der var. Og så må jeg bare sige, at jeg har haft en rigtig god dialog med Bietigheim. Jeg synes, de har nogle spændende målsætninger og et spændende hold, siger Stine Jørgensen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg har spillet i den danske liga i mange år og har været glad for det, men jeg tror, det kan gavne mig at komme til at spille i en anden liga. Møde nogle andre mennesker og prøve en anden kultur. Det tiltaler mig at prøve noget helt andet.

Skiftet er 'det eneste rigtige'

I Bietigheim, der øjeblikkeligt er på andenpladsen i den tyske Bundesliga, bliver hun - igen - holdkammerat med Trine Østergaard, der også skifter fra Odense Håndbold til SG BBM Bietigheim fra sommer.

Og selvom skiftet sportsligt er et lille skridt ned ifølge Bent Nyegaard, så mener han alligevel, at skiftet virker som en fin løsning.

- Det er det eneste rigtige. Hun er gået i stå i den danske liga og hos Odense. Det har bare været en sæson med alt for meget mudder, og derfor tror jeg, det er rigtig fint for Stine Jørgensen at komme ud og prøve sig selv af i et andet miljø.

- Her kan hun være med til at forme et nyt projekt hos et hold, der især næste år kan spille med om det tyske mesterskab, siger Bent Nyegaard.

Jørgensen spiller primært som playmaker og venstre back og har spillet 148 landskampe for Danmark, hvor hun har sc