Håndbold

Klavs Bruun Jørgensen 'var tæt på at sige op' lige efter knust OL-drøm

Den tidligere landstræner overvejede kraftigt at sige stop i minutterne efter Danmarks OL-drøm brast ved VM.

Et uafgjort resultat mod Serbien i sidste mellemrundekamp ved decembers VM-slutrunde ødelagde OL-drømmene for Klavs Bruun Jørgensen og det danske kvindelandshold.

Den daværende landstræner fortæller nu, at hele situationen var ved at blive for meget for ham.

- Jeg var tæt på at sige op. Jeg var så smadret og ekstremt ked af det. Lige efter kampen sad jeg på en plastickasse og fik en øl sammen med de andre fra ledergruppen. Jeg sagde til dem, at jeg ikke vidste, om jeg kunne fortsætte mere, siger Klavs Bruun Jørgensen til Jyllands-Posten.

Han fortæller videre til i avisen, at skuffelserne var blevet for mange, og at han havde mistet troen på succes med de danske håndboldkvinder.

Dog rådede landsholdets pressechef ham til ikke at dele disse tanker med pressen med det samme. Og det råd fulgte Klavs Bruun. Så da han i TV 2 SPORTs studie efter kampen fik spørgsmålet om fremtiden, lød svaret:

- Jeg har heldigvis nået at drikke en øl, inden jeg kom herud, så det venter vi med, sagde han.

Dermed har hovedpersonen indtil nu holdt lav profil omkring de tanker, der fulgte med den missede OL-kvalifikation, der altså endte med Jørgensen afskedigelse i starten af januar.

TV 2 SPORT har forsøgt at komme i kontakt med Klavs Bruun Jørgensen for en uddybende kommentar, men det er endnu ikke lykkedes.

Kort før nytår var Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, sikker på, at Klavs Bruun skulle fortsætte som landstræner, med mindre der skete noget drastisk. Video: TV 2 SPORT

Ændrede mening på 11 dage

Husfreden holdt en lille måned, efter at OL-drømmen brast.

28. december udtalte sportschefen i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, at han ikke kunne "se andet, end at Klavs er landstræner fremadrettet", mens landstræneren fasthold, at han ikke havde planer om at bryde sin kontrakt.

Men efter en række evalueringsmøder og en analyse, der ifølge sportschefen "langt fra trak i én retning", endte analysen med at trække i den retning, der hed et farvel til den 45-årige træner.

En regulær fyring

Håndboldforbundet og Klavs Bruun Jørgensen var blevet enige om at stoppe samarbejdet, hed det i pressemeddelelsen fra DHF.

Men Klavs Bruun Jørgensen slår nu fast over for Jyllands-Posten, at der var tale om en regulær fyring, og at DHF med det samme lukkede mulighederne for et fortsat samarbejde.

Klavs Bruun Jørgensen fik fire og et halvt år i spidsen for det danske kvindelandshold, hvor bedste resultat blev en fjerdeplads ved EM i 2016.

Hans afløser er endnu ikke fundet, men TV 2 SPORT har tidligere erfaret, at mindst fire kandidater har ført samtaler med DHF om at overtage jobbet som kvindelandstræner, og at tre af dem nu er blevet fravalgt.