Håndbold

Jesper Jensen forklarer, hvorfor han vil dobbeltjobbe

Jesper Jensen skal være træner for kvindelandsholdet frem til juni 2023. Han kommer til at dobbeltjobbe det meste af perioden.

Mandag middag skrev Jesper Jensen under på, at han er Danmarks næste kvindelandstræner.

Han og Dansk Håndbold Forbund blev enige om aftalen søndag formiddag, og foran rullende kameraer blev kontrakten underskrevet under et pressemøde i Kolding. Ved den lejlighed blev det også slået fast, at Jesper Jensen fortsætter som cheftræner for Team Esbjerg.

- Det har ikke været et krav fra min side at dobbeltjobbe, men jeg elsker at have med håndbold at gøre. Det giver mig energi, hvorimod alt for lange møder tager energi, sagde Jesper Jensen på pressemødet, inden han tilføjede over for TV 2 SPORT:

- Jeg synes simpelthen ikke, jeg er dygtig nok som træner. Jeg er ikke færdigbrændt. Det er stadig modellervoks, der kan flyttes, og jeg synes, jeg udvikler mig i Team Esbjerg. Det ville være useriøst at sætte mig ned og bruge 10 procent af min tid på at være på gulvet og 90 procent af tiden på at holde møder.

Efter pressemødet fortalte sportschef Morten Henriksen, at der er en aftale om, at DHF kan bede Jesper Jensen om at være landstræner på fuld tid allerede efter EM 2020. Han forventer dog ikke, at det bliver aktuelt.

- Vi har vendt tingene, og vi har både vendt det for klubbernes og håndboldens skyld, og der er jeg meget, meget tryg ved det, jeg er kommet frem til. Jeg synes ikke, vi er gået på kompromis. Nu kan vi få en træner, der holder sig skarp ved at være i klubberne og kan være på, når han kommer ind på landsholdet, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Det største job

Jesper Jensen har været ansat i Team Esbjerg siden 2017, og i efteråret 2019 forlængede han sin kontrakt til sommeren 2022. Den aftale står altså ved magt, selvom Jesper Jensens aftale med DHF løber frem til sommeren 2023.

Lyn-analyse

Han har bevist sit værd, senest i Team Esbjerg. Og så synes jeg, det er en vigtig ting, at vi får en landstræner, der er tæt på kvindehåndbold - både i Danmark og internationalt. Han har virkelig damehåndbolden under huden, og det bliver en stor gevinst for kvindelandsholdet. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

Jesper Jensen får Lars Jørgensen som assistenttræner. Han var også assistent under Klavs Bruun Jørgensen, men fordi Jesper Jensen fortsætter i Esbjerg, er Lars Jørgensen blevet fuldtidsansat.

- At blive udvalgt til det største job i dansk landstræner er stort, siger Jesper Jensen om sit nye job.

- Og så er det en anerkendelse af det arbejde, jeg har lavet i Team Esbjerg. Jeg har ikke haft en plan for at blive landstræner, men jeg har drømt om det. Nu var chancen der, og Team Esbjerg har heldigvis set muligheder i, at jeg kan dobbeltjobbe.

Jesper Jensen samler kvindelandsholdet for første gang senere i marts.