Klausul indskrevet i Jesper Jensens kontrakt - DHF kan stille ultimatum

Et evalueringsm√łde efter EM i h√•ndbold p√• hjemmebane i december skal afg√łre, om Jesper Jensen kan forts√¶tte med at dobbeltjobbe.

To jobs på samme tid er, hvad der venter for det danske kvindelandsholds nye træner, Jesper Jensen.

Mandag blev han pr√¶senteret som ny landstr√¶ner p√• en ordning, hvor han ogs√• forts√¶tter sit virke som tr√¶ner for det succesfulde ligahold Team Esbjerg. Men en klausul i kontrakten g√łr, at aftalen kan laves om allerede efter EM p√• hjemmebane i december.

Vi har muligheden for at revurdere arbejdet eller at sige, at Jesper skal være på fuldtid efter EM

Morten Henriksen

Det fortæller sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Henriksen.

- Vi har aftalt, at vi efter EM p√• hjemmebane kigger hinanden i √łjnene og s√¶tter os ned og finder ud af, om det er den rigtige l√łsning. Hverken Jesper, os eller Team Esbjerg √łnsker, at vi skal have en landstr√¶ner, som ikke fungerer optimalt.

Betyder det, at der er en klausul, der g√łr, at I eller Jesper kan tr√¶de ud af det, hvis det ikke fungerer?

- Ja, det betyder, at vi har muligheden for at revurdere arbejdet eller at sige, at Jesper skal v√¶re p√• fuldtid efter EM, hvis ikke vi er sikre p√• den her l√łsning. Men jeg er sikker p√•, det er den rigtige l√łsning, men jeg vil heller ikke gamble p√• h√•ndboldens vegne med en langvarig kontrakt og risikere, at vi har lavet en forkert analyse, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Jesper Jensen har skrevet under p√• en aftale, der l√łber frem til sommeren 2023, mens aftalen med Team Esbjerg udl√łber et √•r tidligere.

Jensen indforstået med klausul

Men der er altså muligheder for, at aftalen med en af parterne kan forkortes, hvis det efter december måneds EM bliver vurderet, at det ikke fungerer med to jobs på samme tid for den 42-årige håndboldtræner.

- Det er jeg helt indforst√•et med. For jeg er helt sikker p√•, de kommer til januar og siger, at det er den bedste l√łsning, de nogensinde har haft. S√• jeg tror, de kommer til at rose os, siger Jesper Jensen, der ogs√• selv har muligheden for at sige fra i tilf√¶lde af, at DHF √łnsker √¶ndrede vilk√•r i kontrakten.

Hvis vi leger med tanken om, at de kommer og siger, at du skal være fuldtid. Kan du så sige ja eller nej?

- Ja, det kan jeg. Jeg kan vælge at sige op hos Esbjerg eller blive i Esbjerg og sige op hos DHF.

Så de kan ikke tvinge dig?

- Man kan sige, at de kan opsige min deltidskontrakt. Og så kan jeg så derfra vælge, at jeg skal være fuldtid, siger Jesper Jensen.

Lyn-analyse

Jeg synes, det er fornuftigt, og jeg synes, det er rettidig omhu. At teste noget af, som Jesper Jensen er kommet med, for det her var ikke ideen til at starte med fra DHF. De har s√• meget tiltro til ham, de skal arbejde sammen med. 

"Vi snakker om det"

I Team Esbjerg er det med blandede f√łlelser, at de nu skal til at dele Jesper Jensen med Dansk H√•ndbold Forbund, selvom de er overbeviste om, at det er den rigtige l√łsning.

Hvis DHF til januar √łnsker, at Jesper Jensen v√¶lger mellem det ene eller det andet, s√• vil den vestjyske topklub vurdere situationen derfra.

- Opst√•r der et eller andet, vi ikke har kunnet forudse, s√• snakker vi om det. Men Jesper har v√¶ret god til at overtale os og DHF om, at den l√łsning her vil v√¶re den mest optimale. Ogs√• for ham, siger klubbens bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen.

Team Esbjerg er i √łjeblikket tophold i kvindernes h√•ndboldliga, og i Champions League er de allerede sikret en plads i kvartfinalerne.