Sandra Toft ringede selv til Jesper Jensen: - Han var min klare favorit

Sandra Toft hylder valget af Jesper Jensen som den nye landstræner for det danske kvindelandshold i håndbold.

Da Jesper Jensen mandag blev præsenteret som landstræner for kvindelandsholdet i håndbold, fik det smilet frem hos Sandra Toft.

Landsholdsmålvogteren har tidligere været under Jesper Jensens vinger, da hun inden sit skifte til den franske klub Brest spillede i Team Esbjerg, som den 42-årige succesfulde håndboldtræner har stået i spidsen for siden januar 2017.

Og nu glæder Sandra Toft sig til, at hun igen skal arbejde sammen med sin tidligere cheftræner.

- Jeg er selvf√łlgelig rigtig glad. Jeg synes, at Jesper er den rigtige kandidat til at v√¶re landstr√¶ner lige nu p√• damelandsholdet, s√• jeg synes, at DHF (Dansk H√•ndbold Forbund, red.) har taget det rigtige valg.

- Jeg havde Jesper i to √•r i Team Esbjerg og var rigtig glad for det. Da det blev klart, at Klavs (Bruun J√łrgensen, red.) ikke skulle forts√¶tte, s√• var Jesper min klare favorit. Og det sagde jeg ogs√• b√•de til DHF og til Jesper selv, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

Ringede med opfordring til Jesper Jensen

Da Klavs Bruun J√łrgensen i slutningen af december stoppede som landstr√¶ner, s√• var den danske profil ikke sen til at ringe til Jesper Jensen og opfordre ham til at tage jobbet, hvis han skulle f√• det tilbudt.

- Selvf√łlgelig var jeg i kontakt med Jesper for at sige, at det var ikke noget, som han skulle sige ‚ÄĚnej tak‚ÄĚ til. Det var noget, han skulle sige ‚ÄĚja tak‚ÄĚ til. Det gav jo sig selv, siger Toft, der ogs√• har talt med flere af sine holdkammerater om muligheden for at f√• Jesper Jensen som ny tr√¶ner.

- Jeg har snakket l√łbende med mange af mine landsholdskollegaer, og der er rigtig mange, der h√•bede p√•, at det blev Jesper, s√• der er mange glade h√•ndboldspillere i dag.

Sandra Toft og resten af det danske kvindelandshold f√•r allerede anledning til at hilse p√• Jesper Jensen om to uger, n√•r de for f√łrste gang siden VM i Japan i december skal m√łdes. Her venter der en 11 dage lang samling, der afsluttes med to tr√¶ningskampe mod Brasilien.

"Enormt dygtig taktisk og strategisk"

Og her f√•r de danske landsholdsspillere for f√łrste gang at m√¶rke, hvilke kvaliteter Jesper Jensen besidder.

- Udover det sportslige, hvor han er enormt dygtig taktisk og strategisk til at s√¶tte sit hold ordentligt op til den kommende modstander, s√• er han som menneske god til at skabe en god synergi, en god dynamik p√• holdet. Selvom der er mange forskellige personligheder, s√• f√•r han det til at spille, og det g√łr han fordi han er s√• stor en menneskekender, som han er, siger Sandra Toft.

Landsholdssamlingen er et led i forberedelserne frem mod december måneds EM, der skal spilles i Danmark og Norge.