Håndbold

Sandra Toft ringede selv til Jesper Jensen: - Han var min klare favorit

Sandra Toft hylder valget af Jesper Jensen som den nye landstræner for det danske kvindelandshold i håndbold.

Da Jesper Jensen mandag blev præsenteret som landstræner for kvindelandsholdet i håndbold, fik det smilet frem hos Sandra Toft.

Landsholdsmålvogteren har tidligere været under Jesper Jensens vinger, da hun inden sit skifte til den franske klub Brest spillede i Team Esbjerg, som den 42-årige succesfulde håndboldtræner har stået i spidsen for siden januar 2017.

Og nu glæder Sandra Toft sig til, at hun igen skal arbejde sammen med sin tidligere cheftræner.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad. Jeg synes, at Jesper er den rigtige kandidat til at være landstræner lige nu på damelandsholdet, så jeg synes, at DHF (Dansk Håndbold Forbund, red.) har taget det rigtige valg.

- Jeg havde Jesper i to år i Team Esbjerg og var rigtig glad for det. Da det blev klart, at Klavs (Bruun Jørgensen, red.) ikke skulle fortsætte, så var Jesper min klare favorit. Og det sagde jeg også både til DHF og til Jesper selv, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

Ringede med opfordring til Jesper Jensen

Da Klavs Bruun Jørgensen i slutningen af december stoppede som landstræner, så var den danske profil ikke sen til at ringe til Jesper Jensen og opfordre ham til at tage jobbet, hvis han skulle få det tilbudt.

- Selvfølgelig var jeg i kontakt med Jesper for at sige, at det var ikke noget, som han skulle sige ”nej tak” til. Det var noget, han skulle sige ”ja tak” til. Det gav jo sig selv, siger Toft, der også har talt med flere af sine holdkammerater om muligheden for at få Jesper Jensen som ny træner.

- Jeg har snakket løbende med mange af mine landsholdskollegaer, og der er rigtig mange, der håbede på, at det blev Jesper, så der er mange glade håndboldspillere i dag.

Sandra Toft og resten af det danske kvindelandshold får allerede anledning til at hilse på Jesper Jensen om to uger, når de for første gang siden VM i Japan i december skal mødes. Her venter der en 11 dage lang samling, der afsluttes med to træningskampe mod Brasilien.

"Enormt dygtig taktisk og strategisk"

Og her får de danske landsholdsspillere for første gang at mærke, hvilke kvaliteter Jesper Jensen besidder.

- Udover det sportslige, hvor han er enormt dygtig taktisk og strategisk til at sætte sit hold ordentligt op til den kommende modstander, så er han som menneske god til at skabe en god synergi, en god dynamik på holdet. Selvom der er mange forskellige personligheder, så får han det til at spille, og det gør han fordi han er så stor en menneskekender, som han er, siger Sandra Toft.

Landsholdssamlingen er et led i forberedelserne frem mod december måneds EM, der skal spilles i Danmark og Norge.