Kontra

Klavs Bruun forstår ikke kritik af dobbeltrolle: - Hvorfor er de så bange?

I TV 2 SPORTs håndboldmagasin Kontra er der i denne uge sat fokus på den store polemik angående Jesper Jensens dobbeltrolle.

Se Kontra og denne uges udgave om Jesper Jensens dobbeltjob på TV 2 PLAY.

- Jeg forstår ikke, hvad de er så bange for.

Sådan lyder det fra den nu tidligere danske landstræner Klavs Bruun Jørgensen, efter at flere danske ligatrænere tidligere på ugen udtrykte utilfredshed med den nye landstrænerkonstellation med Jesper Jensen i spidsen.

Jesper Jensen skal nemlig dobbeltjobbe. Udover jobbet som landstræner for kvindelandsholdet fortsætter den 42-årig som cheftræner for Team Esbjerg.

Det har ikke vakt begejstring hos flere af de danske dameklubber. Hos København Håndbold udtalte cheftræner Claus Mogensen blandt andet, at løsningen "ikke var optimal", og at det ville give Team Esbjerg en "konkurrencefordel."

Så nøgternt ser den afgående landstræner Klavs Bruun Jørgensen dog ikke på det.

- Der er da ingen tvivl om, at der kan være udfordringer, men jeg tror, der kan være lige så mange plusser, lyder det fra Klavs Bruun Jørgensen.

- Jeg synes, det er et spørgsmål om at tale udfordringerne igennem, inden man begynder at skyde tingene ned. Et dobbeltjob kan være rigtig fint, og jeg kan ikke se de ulemper. Hvorfor er de så bange?

DHF: Vi favoriserer ikke Team Esbjerg

Det var i en rundspørge foretaget af TV 2 SPORT, at hele ti cheftrænere i Danmarks bedste dameliga gav udtryk for, at Jesper Jensens dobbeltjob kan give udfordringer, mens fire ikke fandt løsningen 'optimal'.

Det er ikke kun den tidligere landstræner, der har svært ved at forstå den hurtige kritik fra klubberne angående den nye landstræner.

Jeg håber og tror på, at vi kan grine af det her om et halvt år

Jesper Jensen

Hos Dansk Håndbold Forbund mener de, at det ganske enkelt drejer sig om uvidenhed hos de danske klubber.

- Vi er ikke med til at favorisere Team Esbjerg. Det ærgrer mig helt vildt på Dansk Håndbold Forbunds vegne, at vi skal nå her til, hvor en eller anden grad af mistillid mellem hinanden er til stede, udtaler sportschef Morten Henriksen.

- Jeg håber, vi forstår i miljøerne at kunne skelne mellem Jesper som landstræner og klubtræner. Jeg kan garantere, at det kan Jesper.

Den nye landstræner mener heller ikke, at de danske klubber har nogen grund til at være bekymrede eller frygte en eventuel konkurrencefordel til Team Esbjerg.

- De kender mig godt nok til at vide, at min integritet er 110 procent, og at det aldrig kommer til at få indflydelse. Hvis det kommer til at skade nogen, så er det Team Esbjerg, for jeg vil hellere være på den sikre side end at overskride nogens grænser.

- Jeg håber og tror på, at vi kan grine af det her om et halvt år, udtaler Jesper Jensen.

Nyegaard: Det er fnidder-fnadder

Hos Bent Nyegaard, der i mange år har fungeret som håndboldekspert på TV 2 SPORT, er der heller ikke meget opbakning at hente til de klubber, der finder ansættelsen problematisk.

- Jeg fornemmer, at det er fnidder-fnadder, lyder den klare holdning.

- Jeg er ærgerlig over, at det her er starten på en ny vej for landsholdet. Jeg er sikker på, at fremtiden tilhører dobbeltjobs. Den træner, der skal skaffe resultater til Danmark, skal have mere end 12 kampe om året for at holde sig skarp.

Jesper Jensens første opgave som landstræner venter i slutningen af marts, hvor Danmark møder Brasilien i to testkampe.