Håndbold

Kirkely tager inspiration fra den japanske spillestil med til Odense

Ulrik Kirkely kommer til Odense efter fire år som japansk landstræner.  Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Ulrik Kirkely bliver fra 1. september ny cheftræner i Odense efter fire år som landstræner i Japan. Og han er klar til at tage nye ting med til Fyn.

To måneder efter fyringen af Jan Pytlick har Odense Håndbold præsenteret en ny cheftræner. Og her har Odense været på rov i Asien.

Ulrik Kirkely overtager nemlig tjansen i Odense 1. september efter fire år som japansk landstræner.

Kirkely har lært meget i sine år i Asien, og det vil han tage med sig til den fynske håndboldklub.

- Jeg bliver jo inspireret af den japanske måde at gøre tingene på. Jeg er ikke kun taget til Japan og har lært noget til dem, de har også givet mig rigtig meget. Og der er da helt sikkert noget spillestil og en anden måde at bygge tingene op på, som jeg vil tage med til Odense, siger han til TV 2 SPORT.

Det er specielt mentaliteten i Japan, der imponerer den danske håndboldtræner.

- Jeg har ikke været i en kultur førhen, som har haft så stort et fokus på at være vindere. Og det beundrer jeg dem rigtig meget for. De er utrolig fokuserede på den opgave, de står over for som sportsfolk.

Forhåbentligt kan vi få flere dygtige spillere, og det skal nok blive rigtig godt på sigt

Ulrik Kirkely, ny Odense-træner

- Og der har jeg lært rigtig mange ting i forhold til forberedelse og skarphed. Så det bliver en Ulrik Kirkely, der kommer med mange forskellige inputs.

Ulrik Kirkely får faktisk en ekstra hjælpende hånd, hvis der skal implementeres noget japansk spillestil i Odense. Klubben har nemlig sikret sig japanske Ayaka Ikehara fra Nykøbing Falster, der var med Japan til VM i december.

Inden Kirkely overtager i Odense, skal han forsøge at få sin tid i Japan til at gå op i en højere enhed. Der venter nemlig et OL på hjemmebane, hvilket han beskriver som ’det helt store mål’.

Ulrik Kirkely blev mandag præsenteret som Odense Håndbolds nye cheftræner.

Vil skabe et vinderhold – trods store udskiftninger

I næste sæson skifter Odense ikke kun ud på trænerpositionen. Også i spillertruppen vil der være stor aktivitet, idet landsholdsspillerne Stine Jørgensen, Trine Østergaard, Kathrine Heindahl og Mette Tranborg forlader klubben.

Det samme gør Ingvild Bakkerud, Nathalie Hagman, Suzanne Bækhøj og Anne Mette Pedersen.

Til gengæld har Odense skrevet kontrakt med den hollandske VM-topscorer Lois Abbingh samt Ayaka Ikehara, Rikke Iversen og Malene Aambakk.

- Inden den næste sæson bliver der selvfølgelig en del ekstra udskiftninger, men det ser jeg bare som en spændende opgave. Forhåbentligt kan vi få flere dygtige spillere, og det skal nok blive rigtig godt på sigt.

Der er ikke noget konkret på bordet med hensyn til yderligere forstærkninger, fortæller Kirkely. Målsætningerne er dog stadig enorme.

- Vi ønsker at være en del af toppen, og det betyder medaljer og pokaler. Og det vil vi gå benhårdt efter. Vi vil skabe en trup, der har muligheden for at vinde alle kampe.

Ulrik Kirkely skal arbejde sammen med Karen Brødsgaard og Kristian Danielsen i Odense Håndbold.

'Et rigtig godt match'

Ulrik Kirkely var assistenttræner for Jan Pytlick inden tiden i Japan.

Han kender derfor bestyrelsen og alle i og omkring klubben rigtig godt. Men ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard får Odense ikke blot en træner ind, der kender klubben godt. De får en masse erfaring.

- Jeg tror, det er et godt match. Ulrik Kirkely er selv inde på det. Odense skal have pokaler og kigge mod Champions League, og der er den internationale erfaring meget, meget vigtig. Så netværket er stort og erfaringen er stor. Og da han i forvejen er en dygtig træner, ser det ud til at være et rigtig godt match, siger han.

Odense Håndbold, der har et af ligaens største budgetter, kæmper stadig indædt for at vinde klubbens første titel. Derfor er Kirkelys første opgave åbenlys.

- Hans første opgave bliver – efter mange års forgæves jagt - at få en pokal ind i det pokalskab. Hvis de altså har sådan et i Odense, siger Bent Nyegaard.