Håndbold

Odense Håndbold præsenterer ny træner

Ulrik Kirkely er præsenteret som ny træner i Odense Håndbold. Carmen Jaspersen / Scanpix Denmark

Jagten på klubbens første trofæ fortsætter med en ny mand i spidsen. Odense Håndbold har præsenteret Ulrik Kirkely som cheftræner.

To måneder efter fyringen af Jan Pytlick er Odense Håndbold klar til at præsentere en permanent afløser for den tidligere landstræner.

Odense Håndbold har ansat Ulrik Kirkely som ny cheftræner. Han starter i klubben efter denne sæson - den 1. september. Aftalen løber i fire sæsoner.

- Jeg håber selvfølgelig, jeg kan komme med noget af den erfaring, jeg har fået gennem de sidste mange år, siger Ulrik Kirkely til TV 2 SPORT.

Kirkely har tidligere været assistent for netop Jan Pytlick både på landsholdet og i Odense Håndbold. Faktisk var han cheftræner i Odense, inden Pytlick kom til klubben, men de seneste fire år har han været landstræner for Japan. I december var han med til at sikre Japans bedste resultat i 44 år, da det blev til en tiendeplads ved VM på hjemmebane.

Til sommer skal Kirkely til OL med det japanske landshold. Det er derfor, han først starter i Odense den 1. september.

- Vores ambition er at være et tophold i den danske dameliga. Vi vil vinde kampe, og vi vil være en del af Champions League igen, lyder det fra Kirkely.

Ulrik Kirkely har tidligere været både cheftræner og assistent i Odense.

Jan Pytlick blev fyret kort før nytår. Det var en reaktion på Odenses smældende pokalfinalenederlag til Herning-Ikast. Siden da har den tidligere assistenttræner Karen Brødsgaard været forfremmet til cheftræner.

Odense Håndbold, der har et af ligaens største budgetter, kæmper stadig indædt for at vinde klubbens første titel. Mens det glippede i pokalturneringen, har Odense stadig mulighed for at blive dansk mester. I øjeblikket ligger Odense nummer to i håndboldligaen, og med blot tre kampe tilbage af grundspillet er der altså gode muligheder for at tage point med over i slutspillet.

Stor udskiftning i truppen

I næste sæson skifter Odense ikke kun ud på trænerpositionen. Også i spillertruppen vil der være stor aktivitet idet de landsholdsspillere Stine Jørgensen, Trine Østergaard, Kathrine Heindahl og Mette Tranborg forlader klubben. Det samme gør Ingvild Bakkerud, Nathalie Hagman, Suzanne Bækhøj og Anne Mette Pedersen.

Til gengæld har Odense skrevet kontrakt med den hollandske VM-topscorer Lois Abbingh samt Ayaka Ikehara, Rikke Iversen og Malene Aambakk.

Odense Håndbold skriver i en pressemeddelelse, at Kirkely skal arbejde sammen med Karen Brødsgaard og Kristian Danielsen.