Coronavirus

Dansk håndbold har flere scenarier i spil for at redde sæsonen

Divisionsforeningen arbejder med forskellige planer for at få afviklet den danske liga på bedste vis. Man vil ikke – som i Norge – aflyse slutspillet.

Troede du, køen i Netto var lang. Så tjek lige listen af sportsbegivenheder, der er blevet aflyst, udskudt eller ommøbleret de seneste dage.

Et lille staldtip: Lad være med at holde vejret imens.

Listen indeholder også flere begivenheder i håndboldens verden. Således er begge de danske ligaer sat på pause - foreløbigt i 14 dage - på et tidspunkt af sæsonen, hvor der resterer to eller tre spillerunder af grundspillet, på grund af coronavirussen.

Det norske håndboldforbund meldte torsdag ud, at man aflyser slutspillet.

Samme beslutning bliver ikke truffet foreløbig i Danmark, bekræfter Divisionsforeningens direktør, Thomas Christensen.

- Vi har talt rigtig mange scenarier igennem, og vi har nok erkendt, at det at sidde i dag og gætte på, hvad der bliver et scenarie, kan godt være svært.

- Vi har besluttet at sætte os ned med ultrakort varsel, når forholdene ændrer sig igen. Så må vi se, hvad der er muligt, siger han til TV 2 SPORT.

Overvejer alternative slutspilsformer

I første omgang har afviklingen af den resterende del af grundspillet førsteprioritet.

- Ender vi i en situation, hvor der er åbent 20. maj, så vi måske kan nå at afvikle to spillerunder, vil vi selvfølgelig prioritere at spille grundspillet færdigt, siger Thomas Christensen.

Men Divisionsforeningen har altså allerede kigget på en række modeller for en alternativ afvikling af danmarksturneringen, der kan træde i kraft afhængig af, hvornår der bliver åbnet op for muligheden for at kaste med en håndbold igen.

Hvordan de planer ser ud, ønsker Divisionsforeningen ikke at afsløre, inden de eventuelt måtte blive relevante.

- Lige nu melder vi ikke scenarier ud, for vi kender ikke den plan, vi får at spille efter, siger Thomas Christensen.

Slutspillet skal egentlig afvikles i to puljer med fire hold i hver, der mødes ude og hjemme. De to bedste fra hver pulje avancerer til semifinaler, der - ligesom de efterfølgende medaljekampe - alle afvikles efter bedst-af-tre-princippet.

- Får vi en halv eller en hel måned, må vi se på, hvor mange spilledatoer det giver, og hvilke alternative slutspilsformer det eventuelt giver, som vi kan sætte i spil.

Kan ende ingen håndbold

Det kan i sidste ende betyde, at man efter grundspillet - for eksempel - må gå direkte til semifinaler eller sågar finaler.

Hvad så med op- og nedrykning. Kan vi også ende i en situation, hvor det ikke bliver aktuelt i år?

- Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, at der ikke bliver spillet mere håndbold i år, og så har vi ikke truffet en beslutning endnu i forhold til, hvad der så skal ske, siger Thomas Christensen.

I den situation træder Divisionsforeningens bestyrelse, repræsentanter for klubber og Dansk Håndbold Forbund sammen for at træffe en afgørelse.