Håndbold

Landsholdsbobler præsenteret i ny klub - skifter til fransk håndbold

Det bliver i fransk håndbold, at Odense-playmakeren Nadia Offendal fortsætter karrieren efter denne sæson.

Efter Odense Håndbold i sidste uge offentliggjorde, at Nadia Offendal havde fået lov at forlade klubben til sommer, er den 25-årige landsholdsbobler nu blevet præsenteret i den franske klub Paris 92, hvor hun har fået en toårig aftale.

Nadia Offendal havde egentlig kontrakt med Odense Håndbold til sommeren 2021, men fynboerne er godt besat i bagkæden og vil derfor ikke stå i vejen for playmakerens ønske om at komme til udlandet.

- Det er meget vemodigt for mig. Jeg kan ikke andet end at udtrykke min taknemmelighed over for klubben, sagde Nadia Offendal til TV 2 SPORT i sidste uge.

- Jeg har spillet syv sæsoner, og jeg har været glad for alt, som jeg har fået med mig fra Odense, sagde playmakeren, der kom til Odense i 2013 fra HØJ Håndbold.

Nadia Offendal har spillet 20 A-landskampe for Danmark og var med i bruttotrup til VM sidste år. Hun kom dog ikke med til slutrunden i Japan. Hendes hidtil eneste slutrunde var EM i Frankrig i 2018.

Nadia Offendal er blot den seneste på en lang liste af spillere, der forlader Odense til sommer - heriblandt de danske landsholdsspiller Kathrine Heindahl, Stine Jørgensen og Trine Østergaard.

Odense, der får Ulrik Kirkely som træner til næste sæson, har til gengæld forstærket sig med blandt andet den hollandske VM-topscorer Lois Abbingh.

Nadia Offendals nye klub Paris 92 ligger aktuelt på femtepladsen i den franske liga, hvor danske profiler som Sandra Toft, Lotte Grigel, Stine Bodholt og Louise Burgaard også optræder.