Coronavirus

Mads Mensah Larsen smittet med coronavirus

Mads Mensah er testet positiv for coronavirus. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den danske håndboldspiller blev testet positiv for virussen fredag, og søndag var han allerede rask igen.

Influenzalignende symptomer viste sig at være coronavirus for den danske landsholdsspiller Mads Mensah Larsen.

Det bekræfter hans tyske klub, Rhein-Neckar Löwen, over for TV 2 SPORT.

- Det er korrekt. Mads er blevet testet positiv. Men han har det efter omstændighederne godt, siger klubbens talsmand Christopher Monz.

Efterfølgende har den 28-årige dansker delt et opslag på Instagram, hvor han giver en status på sin tilstand. Her meddeler han, at han allerede er rask igen.

Anså smitte for usandsynlig

Bekymringen for smitten opstod i sidste uge, og fredag blev han derfor testet. Da han søndag fik svar på, at der var tale om coronavirus, var han allerede rask igen.

- Ikke de to bedste dage, men bestemt heller ikke de værste. Jeg er ikke interesseret i hverken at tale corona op eller ned, skriver Mads Mensah Larsen og uddyber:

- Det, jeg gerne vil frem til, er, at jeg anså det for ret usandsynligt, at jeg skulle have det. Bevæger mig ikke i den største kreds af mennesker, og så vidt jeg ved, har ingen af mine holdkammerater eller jeg selv haft kontakt med nogle af de “røde zoner”. Alligevel er det lykkes mig at støve sygdommen op.

View this post on Instagram

Så blev jeg også ramt af corona. Blev syg i fredags og testet samme dag og nåede at blive rask igen inden jeg fik svar søndag aften. Ikke de to bedste dage, men bestemt heller ikke de værste. Jeg er ikke interesseret i hverken at tale corona op eller ned. Det jeg gerne vil frem til er at jeg anså det for ret usandsynligt at jeg skulle have det. Bevæger mig ikke i den største kreds af mennesker og så vidt jeg ved har ingen af mine holdkammerater eller jeg selv haft kontakt med nogle af de “røde zoner”. Alligevel er det lykkedes mig at støve sygdommen op. Jeg havde aldrig ringet til vores holdlæge under normale forhold, og jeg var aldrig blevet testet hvis han ikke havde lokket en medarbejder fra den tyske sundhedsstyrelse til at få mig på listen. Derfor kunne jeg nemt have slået det hen som en almindelig influenza og tænkt at jeg var helt rask i morgen. Så havde jeg nok pakket Asta ned i bugabooen og smuttet en tur op i supermarkedet til formiddag - det er så rart at handle når der kun er mig og de gamle mennesker. Var nok også blevet enig med en af de gamle damer om hvor latterligt det var at der ikke var noget toiletpapir tilbage fordi folk er nogle fjolser. Asta ville nok have charmet den gamle dame lidt så hun lige blev nødt til at røre de kinder jeg har kysset på hele morgenen og som er fedtet lidt ind i kiks og savl💦.... Som sagt skal jeg hverken tale corona op eller ned, men det er her jo om man vil det eller ej og det synes jeg vi alle sammen bliver nødt til at forholde os til så vi kan passe på dem som ikke lige kan feje sygdommen til side på et par dage ved egen kraft. Mig og familien er i karantæne nu - så lang tid helt for os selv har vi aldrig haft før så der var da allerede et enkelt plus. Håber alle andre der også får en lidt anderledes hverdag lykkedes med at finde nogle plusser i det 😊

A post shared by Mads Mensah Larsen (@madsmensah) on

Klub indstiller træning

Rhein-Neckar Löwen har - ligesom mange andre sportsklubber - indstillet træningen indtil videre.

- Vi er i konstant kontakt med vores holdlæge, sundhedsafdelingen og myndighederne, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at bremse virussen. Vi er opmærksomme på vores forpligtelse og ansvar i denne kritiske situation. Vores spilleres og medarbejderes sundhed er vores højeste prioritet, siger Rhein-Neckar Löwens direktør, Jeniffer Kettermann, i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

Mads Mensah, der har spillet 131 A-landskampe for Danmark, er ikke den første danske sportspersonlighed, der er blevet testet positiv. Også den tidligere fodboldspiller Thomas Kahlenberg har været ramt af den smitsomme virussygdom.