Coronavirus

Bjarte Myrhol 'smittet' efter rejse - Thomas Mogensen også i karantæne

Skjern-stjernerne Bjarte Myrhol og Thomas Mogensen er påvirket af pandemien med coronavirus i to forskellige sammenhænge.

Den norske håndboldspiller Bjarte Myrhol, der til daglig spiller i den danske klub Skjern, er efter weekenden vendt hjem fra en privat rejse til Tyskland med symptomer på coronavirus.

Det skrev han selv i første omgang på Instagram, hvor han slog fast, at det var "hans tur til at blive smittet", men at symptomerne var relativt milde. Stregspilleren er dog ikke blevet testet, oplyser klubben til TV 2 SPORT.

Derfor kan det ikke endegyldigt konstateres, at han er ramt af netop coronavirus (covid-19), selvom alt tyder på det.

- Jeg har været syg i to dage nu med alle symptomer på coronavirus. Jeg besøgte flere spillere i Rhein-Neckar Löwen, hvor fem-seks spillere nu er testet positive, skriver Myrhol i en SMS via klubben til TV 2 SPORT.

Har ikke været i kontakt med andre efter hjemkomst

Mandag kom det frem, at Rhein-Neckar Löwens danske landsholdsspiller Mads Mensah Larsen var blevet testet positiv for coronavirus. Det var altså efter et besøg i den tyske klub, at norske Myrhol nu også er blevet syg.

- Vi er positive, men er også opmærksomme på usikkerheden omkring et nyt virus. Jeg er vældig glad for, at vi ikke har været i kontakt med nogle mennesker, efter vi er kommet hjem til Danmark, for jeg ville have det rigtig svært med at have smittet andre, tilføjer Myrhol i beskeden.

Den 37-årige stregspiller er anfører både i Skjern og på det norske landshold. Han er nu blevet anbefalet at tage to uger i selv-karantæne i hjemmet i Skjern, hvor han skal være opmærksom på udviklingen omkring symptomerne.

Thomas Mogensen i karantæne

En anden af Skjerns store profiler er også i karantæne. Det drejer sig om bagspilleren Thomas Mogensen, der til daglig bor i den tyske by Flensborg. Det oplyser bestyrelsesformand Carsten Thygesen til TV 2 SPORT.

For Mogensens vedkommende handler det om, at hans barn har været i kontakt med et coronasmittet barn, hvorfor Thomas Mogensen er sendt i karantæne af det tyske sundhedsvæsen. Han har dog ikke selv oplevet symptomer på sygdom endnu.

Hele Skjern-truppen har i forvejen været hjemsendt siden 11. marts, mens håndboldligaen ligger stille som følge af coronaviruspandemien. Al træning i klubben er droppet, og også administrationen er sendt hjem.

Skjern kan kalde sine spillere tilbage med én dags varsel, når det bliver nødvendigt.