Coronavirus

Dansk håndbold mangler fem sølle timer

KLUMME:

Vores frihed, liv og hverdag er sat på standby. Frygten er flyttet ind i de hjem, vi helst ikke må forlade. Folk er syge, nogle dør.

I den ligning er håndbold – og al anden sport – selvsagt en ligegyldighed.

Men vi kommer jo ud på den anden side en dag. Der skal nok blive lavet fester, åbnet for restauranter, afviklet koncerter. Og spillet håndbold.

Ingen kender slutdatoen. Derfor er vi ovre i regulært gætteri, hvis vi begynder at skyde på, hvornår der igen kan fløjtes op inde på de 40 x 20 meter. Jeg skal holde mig fra at gætte. Det er trættende, når folk uden indsigt lige slynger deres corona-bundlinje ud i det åbne. Værdiløst.

Men jeg kan skitsere udfordringen for dansk håndbold. Og selv om alt er mørkt lige nu, så er dansk klubhåndbold altså ikke langt fra at kunne komme anstændigt ud af denne krise. Sportsligt, forstås. Økonomisk stirrer også dansk håndbold ind i en katastrofe, men disse ord tager kun udgangspunkt i det sportslige.

Bare fem timers håndbold

Ret beset mangler dansk håndbold kun fem timers håndbold – to til herrerne og tre til kvinderne.

Kunne man for dælen da bare komme ud i friheden i tide, så de to sidste runder i herrernes grundspil og tre sidste hos kvinderne kan afvikles.

Så kan 2019/2020-sæsonen blive husket for, at alle ligahold trods alt fik mødt hinanden to gange – hjemme og ude. Alle fik 26 kampe. Alle fik samme vilkår. Så har man i det mindste de rigtige mestre, de korrekte nedrykkere og ditto oprykkere. Jeg kan ikke komme på en model, der vil være en mere retfærdig måde at sætte sæsonens punktum på.

Det giver desuden mening, når man kigger på stillingerne og ihukommer sæsonens gang.

Aalborg Håndbold har stort set været foran fra første spillerunde. De helt, helt rigtige danske mestre hos herrerne. Grundspillet har de allerede vundet.

Team Esbjergs kvinder har ligeledes været i spidsen fra åbningsdagen og har lige nu fire point ned til Odense. Guldet vil også her havne det sportsligt rigtige sted.

Modbydeligt tæt i kvindernes nedrykningskamp

I herrernes bund vil det med stor sandsynlighed betyde farvel til Nordsjælland. Ud for sidstepladsen har navnet på ligaens laveste budget stået efter næsten hver runde i sæsonen, så det kan også forsvares.

I kvindernes liga er det mere barsk. EH Aalborg og Skanderborg er i direkte duel om at undgå sidstepladsen. Med Horsens lige foran. Her ville det være modbydeligt, hvis der ikke blev spillet færdig og stillingen dags dato blev udslagsgivende.

I de to 1. divisioner har TMS Ringsted hos herrerne og Vendsyssel hos kvinderne været så langt foran i flere måneder, at vi her ville få de helt rigtige oprykkere.

Stræk jer langt for de sidste fem timer

Derfor er min bøn til de håndboldledere i Divisionsforeningen og Dansk Håndbold Forbund, der skal tage stilling til den videre færd: Stræk jer meget, meget langt for at få spillet de sidste fem timers håndbold.

Ret beset kan det klares på en uge. Bliver OL udsat, så kan man for min skyld spille den uges håndbold langt ind i juni. Skal man længere frem i kalenderen, bliver det noget rod. 1. juli er skæringsdagen for kontrakter, og holdene vil således være sprængt til atomer til den tid.

Indtil da må vi nøjes med at smile, når vi før sengetid fjerner et kalenderblad.