Dansk hÄndbold mangler fem sÞlle timer

16x9
Estavana Polman og Team Esbjerg fĂžrer kvindernes liga, der holder pause. Foto: Scanpix

KLUMME:

Vores frihed, liv og hverdag er sat pÄ standby. Frygten er flyttet ind i de hjem, vi helst ikke mÄ forlade. Folk er syge, nogle dÞr.

I den ligning er hĂ„ndbold – og al anden sport – selvsagt en ligegyldighed.

Men vi kommer jo ud pÄ den anden side en dag. Der skal nok blive lavet fester, Äbnet for restauranter, afviklet koncerter. Og spillet hÄndbold.

Ingen kender slutdatoen. Derfor er vi ovre i regulÊrt gÊtteri, hvis vi begynder at skyde pÄ, hvornÄr der igen kan flÞjtes op inde pÄ de 40 x 20 meter. Jeg skal holde mig fra at gÊtte. Det er trÊttende, nÄr folk uden indsigt lige slynger deres corona-bundlinje ud i det Äbne. VÊrdilÞst.

Men jeg kan skitsere udfordringen for dansk hÄndbold. Og selv om alt er mÞrkt lige nu, sÄ er dansk klubhÄndbold altsÄ ikke langt fra at kunne komme anstÊndigt ud af denne krise. Sportsligt, forstÄs. Økonomisk stirrer ogsÄ dansk hÄndbold ind i en katastrofe, men disse ord tager kun udgangspunkt i det sportslige.

Bare fem timers hÄndbold

Ret beset mangler dansk hĂ„ndbold kun fem timers hĂ„ndbold – to til herrerne og tre til kvinderne.

Kunne man for dÊlen da bare komme ud i friheden i tide, sÄ de to sidste runder i herrernes grundspil og tre sidste hos kvinderne kan afvikles.

SĂ„ kan 2019/2020-sĂŠsonen blive husket for, at alle ligahold trods alt fik mĂždt hinanden to gange – hjemme og ude. Alle fik 26 kampe. Alle fik samme vilkĂ„r. SĂ„ har man i det mindste de rigtige mestre, de korrekte nedrykkere og ditto oprykkere. Jeg kan ikke komme pĂ„ en model, der vil vĂŠre en mere retfĂŠrdig mĂ„de at sĂŠtte sĂŠsonens punktum pĂ„.

Det giver desuden mening, nÄr man kigger pÄ stillingerne og ihukommer sÊsonens gang.

Aalborg HĂ„ndbold har stort set vĂŠret foran fra fĂžrste spillerunde. De helt, helt rigtige danske mestre hos herrerne. Grundspillet har de allerede vundet.

Team Esbjergs kvinder har ligeledes vÊret i spidsen fra Äbningsdagen og har lige nu fire point ned til Odense. Guldet vil ogsÄ her havne det sportsligt rigtige sted.

Modbydeligt tĂŠt i kvindernes nedrykningskamp

I herrernes bund vil det med stor sandsynlighed betyde farvel til NordsjÊlland. Ud for sidstepladsen har navnet pÄ ligaens laveste budget stÄet efter nÊsten hver runde i sÊsonen, sÄ det kan ogsÄ forsvares.

I kvindernes liga er det mere barsk. EH Aalborg og Skanderborg er i direkte duel om at undgÄ sidstepladsen. Med Horsens lige foran. Her ville det vÊre modbydeligt, hvis der ikke blev spillet fÊrdig og stillingen dags dato blev udslagsgivende.

I de to 1. divisioner har TMS Ringsted hos herrerne og Vendsyssel hos kvinderne vÊret sÄ langt foran i flere mÄneder, at vi her ville fÄ de helt rigtige oprykkere.

StrĂŠk jer langt for de sidste fem timer

Derfor er min bÞn til de hÄndboldledere i Divisionsforeningen og Dansk HÄndbold Forbund, der skal tage stilling til den videre fÊrd: StrÊk jer meget, meget langt for at fÄ spillet de sidste fem timers hÄndbold.

Ret beset kan det klares pÄ en uge. Bliver OL udsat, sÄ kan man for min skyld spille den uges hÄndbold langt ind i juni. Skal man lÊngere frem i kalenderen, bliver det noget rod. 1. juli er skÊringsdagen for kontrakter, og holdene vil sÄledes vÊre sprÊngt til atomer til den tid.

Indtil da mÄ vi nÞjes med at smile, nÄr vi fÞr sengetid fjerner et kalenderblad.