Coronavirus

Dansk succestræner kan være færdig før tid

Coronakrisen kan være skyld i, at den danske Nantes-træner Allan Heine har stået i spidsen for sit franske mandskab for sidste gang.

Egentlig har den danske håndboldtræner Allan Heine først sin sidste arbejdsdag i Nantes den 30. juni, men situationen i fransk håndbold er – ligesom herhjemme – yderst usikker, og ingen ved, hvornår der igen kan spilles håndbold.

Og det kan altså ende med at få store konsekvenser for den tidligere Viborg-træner, der muligvis har stået i spidsen for den franske topklub for sidste gang.

- For mit vedkommende har jeg da tænkt på, om jeg bare skal tage hjem nu og afbryde det hele. Og de overvejelser tror jeg egentlig også, at klubben har haft. Hvis der ikke er noget at komme tilbage til, så kan jeg heller ikke gøre dét, som jeg er bestilt til. Og så er det klart, at jeg så skal have en dialog med klubben omkring, hvad der så skal ske, fortæller Allan Heine til TV 2 SPORT.

Mens den danske liga lige nu ligger stille frem til den 25. marts, er ligaerne i Frankrig suspenderet helt frem til den 5. april. Men som situationen er lige nu, er der fortsat ingen, der ved, hvornår de sidste kampe i grundspillet, slutspillet og pokalturneringen bliver spillet – og om de overhovedet bliver gennemført.

Og derfor ved Allan Heine altså heller ikke, om han fortsat skal stå på sidelinjen for Nantes, der blandt andre har danske Stine Bodholt og Lotte Grigel i truppen, eller om pokalkampen mod Metz i sidste uge var hans sidste optræden i Frankrig.

- Det har jeg det faktisk rigtig dårligt med. Det er en super trup og nogle rigtig søde piger, og hvis jeg så ikke kan få lov at sige pænt farvel og tak og opnå den tredjeplads i ligaen, som vi lige nu er favoritter til, vil det irritere mig rigtig meget. Jeg håber ikke, at vi ender i den situation, men det er svært, for ingen ved jo, hvad der kommer til at ske, lyder det fra Allan Heine, der landede i Danmark i tirsdag aften.

Kaotisk tid i Frankrig

Ligesom herhjemme har Frankrig nu også valgt at lukke helt ned. Og da rygterne om de lukkede grænser begyndte at florere i løbet af tirsdag, anbefalede klubbens præsident sin danske træner til at rejse hjem til familien.

- Situationen i Frankrig har været kaotisk. Spørger du mig, har Frankrig hele tiden været en 2-3 dage efter i forhold til de oplysninger, vi har fået fra Danmark.

- Mens hele Danmark lukkede ned efter Mette Frederiksens pressemøde i onsdags, skulle vi samtidig spille en pokalkamp om aftenen foran 1000 tilskuere. Først dagen efter blev fransk håndbold suspenderet. Det var en smule grænseoverskridende, og jeg må ærlig indrømme, at jeg tænkte lige så meget på, hvad der foregik i Danmark, som jeg tænkte på den kamp, vi skulle spille.

Nantes endte med at tabe opgøret til Metz med 30-23, og dermed kan halvandet års arbejde i Frankrig altså muligvis slutte for Allan Heine med et exit i pokalturneringen.