Håndbold

- Håndbold fylder intet lige nu, siger Henrik Møllgaard

To af landets største ligaprofiler, Henrik Møllgaard og Lasse Møller, tænker på alt andet end håndbold lige for tiden.

Det kan godt være, at Aalborg-profilen Henrik Møllgaard til daglig er et af de største navne i den danske herreliga, men lige nu handler tilværelsen om alt andet end professionel håndbold.

Lige som alle andre karantæneramte børnefamilier herhjemme skal familien Møllgaard nemlig have en hverdag til at fungere med hjemmeskole, pligter og arbejde. Og da kæresten Christina er sygeplejerske, hænger pligterne derhjemme på den danske landsholdsspiller.

Det fortæller han i TV 2 SPORT’s håndboldpodcast ”Corona med Møller og Møllgaard”, hvor også GOG-topscorer Lasse Møller er med som gæst.

- Lige nu går jeg mere op i familiens sikkerhed og forsøger at få en hverdag til at rulle med noget skole og noget underholdning - uden at vi flår hovederne af hinanden. Det er egentlig der, jeg har i hovedet lige i øjeblikket. Jeg ser ikke mig selv som elitesportsudøver lige nu. Det er nogle helt andre ting, der fylder i hverdagen, fortæller Henrik Møllgaard.

Lasse Møller bakker op

Heller ikke 23-årige Lasse Møller har håndbolden som sin største bekymring netop nu – heller ikke selv om der er stor usikkerhed omkring, hvorvidt ligaen overhovedet spilles færdig i denne sæson.

- Jeg ser heller ikke på mig selv som elitesportsudøver lige nu. Jeg føler, at jeg er i samme båd som mange andre hårdtarbejdende mennesker rundt omkring i Danmark. Vi er alle sammen sat i karantæne og blevet frataget vores hverdag, som vi kender den.

- Så for mig handler det ikke om sport lige for tiden. Det handler det om at finde hoved og hale i alt det her og prøve at finde ud af, hvad vi som samfund og mennesker gør nu, lyder det fra ligaens næstmest scorende spiller.

Normalt er de to rivaler på banen, men begge deler de frygten for, at denne sæson ikke bliver afviklet som de nuværende regler foreskriver det. Og at flere klubber får svært ved at overleve i en tid, hvor Covid-19 gør det umuligt for holdene at sælge deres produkt.

- Det er meget surrealistisk. Det minder lidt om noget, man ser i en film, lyder det blandt andet fra Lasse Møller i podcasten ”Corona med Møller og Møllgaard”, som du kan lytte til lige her.

Vært: Thomas Kristensen

Gæster: Lasse Møller og Henrik Møllgaard

Optaget: 18. marts 2020