Håndbold

Bekymret landstræner risikerer at miste stor del af EM-forberedelserne

Jesper Jensen har knap nok nået at sætte sig i landstrænersædet, før han står over for problemer.

Næsten halvdelen af forberedelserne til den kommende EM-slutrunde på hjemmebane i december risikerer de danske håndboldkvinder at miste.

Sådan lyder vurderingen fra landstræner Jesper Jensen, efter at Dansk Håndbold Forbund var nødt til at aflyse den planlagte landsholdssamling i marts måned på grund af den nuværende sundhedskrise, hvor udbredelsen af den nye coronavirus har ført til lukkede samfund i blandt andet Danmark.

- Hvis vi ikke får de her træningsdage erstattet, så ryger 40 procent af vores opstart til EM. Det vil sige, at vi skal til at skære ned, og Lars Jørgensen og jeg har allerede været inde og snakke om, hvad det er for nogle ting, vi så skal udelade, og hvad for nogle ting, vi skal bruge tiden ekstraordinært meget på, fortæller Jesper Jensen i TV 2 SPORT’s håndboldpodcast ”Jensen&Jacobsen - landstrænere i lukket land”.

Var alt gået efter planen, skulle damelandsholdet have været mødt ind til samling den 18. marts og efterfølgende have spillet to kampe mod Brasilien.

Af helt åbenlyse årsager blev dette dog aflyst, og da ingen endnu ved, om samlingen bliver erstattet af en ny på et senere tidspunkt, kan den nyansatte Jesper Jensen risikere, at han kun har to samlinger tilbage inden EM i december.

De to samlinger ligger fra den 25. til 31. maj og fra den 28. september til den 4. oktober.

- Vi er ansatte til at udføre et stykke arbejde, og det skal vi – ud fra de præmisser, som vi får givet – gøre på bedst muligt vis. Får vi to ugers optakt i stedet for fem ugers optakt, så må vi finde ud af at bruge de to uger ordentligt. Selvom vi har utrolig meget sympati for andre lige nu, så skal vi selvfølgelig gøre det arbejde, som vi er ansatte til, og det forsørger vi så at gøre på bedste vis. Men det bliver jo lidt problematisk at være elitær i øjeblikket og tænkte håndbold 24/7, når man kan se, at naboen er ved at lukke sit firma, og der er tryk på sundhedspersonalet.

Du kan høre podcasten ”Jensen&Jacobsen - landstrænere i lukket land”, hvor også herrernes landstræner Nikolaj Jacobsen er gæst, lige her.

Vært: Thomas Kristensen

Gæster: Jesper Jensen og Nikolaj Jacobsen

Optaget: 19. marts 2020