Coronavirus

Mensahs holdkammerat er også smittet - Tysklands landshold er i karantæne

Tysklands håndboldherrer er i karantæne, efter Jannik Kohlbacher er blevet testet positiv for coronavirussen som sin danske klubkammerat Mads Mensah.

Bundesligaen er i øjeblikket suspenderet - ligesom mange andre håndboldligaer - på grund af coronavirussen. Men hvis der var kampe ville den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen være ret decimeret.

Flere af spillere er isoleret derhjemme i øjeblikket, da pandemien også har fået fat i håndboldholdet. Danske Mads Mensah Larsen blev i weekenden testet positiv, men er efter eget udsagn kommet sig:

- Jeg har det fint. Det var forholdvis hurtigt overstået for mit vedkommende, siger den 28-årige landsholdsspiller, da han er med i TV 2 SPORTs håndboldpodcast.

Her fortæller Mads Mensah, at flere af holdkammeraterne på Rhein-Neckar Löwen efterfølgende blev testet, for om de også var blev smittet. Og det var der.

Onsdag bekræftede klubben, at den tyske stregspiller Jannik Kohlbacher også har fået virussen. Og der kan meget vel være flere smittede Rhein-Neckar Löwen, men ingen yderligere viser symptomer. Alle spillerne er dog blevet isoleret for at stoppe eventuel spredning.

- Vi er bevidste om vores sociale ansvar, og efter vi har konsulteret klubbens læge og de tyske myndigheder, besluttede vi for nogle dage siden at isolere resten af holdet, udtaler administrerende direktør, Jennifer Kettemann, til klubbens hjemmeside.

Også Skjern Håndbolds norske stregspiller, Bjarte Myrhol, er i øjeblikket i hjemmekarantæne. Han har haft symptomer svarende til coronavirussen efter, at han for nylig vendte hjem fra en privat tur til Tyskland. Her besøgte han sin tidligere klub, Rhein-Neckar Löwen, og havde kontakt med flere spillere.

Nordmanden er endnu ikke testet, så det vides ikke, om han også er blevet smittet. Men for en sikkerhedsskyld er han isoleret derhjemme.

Spillerne på det tyske herrelandshold er også i såkaldt karantæne, da de i sidste uge var samlet på en træningslejr - blandt deltagerne var Jannik Kohlbacher. Den 24-årige tyske stregspiller har det efter omstændighederne godt ifølge Rhein-Neckar Löwen.