Coronavirus

Skjern-profil har meldt sig som 'postmand' for at hjælpe udsatte borgere

Mens håndboldsæsonen er suspenderet, så hjælper Skjen Håndbolds svenske playmaker Jesper Konradsson til som vareudbringer i byen.

Med 62 målgivende afleveringer i ligaen er Jesper Konradsson den mest assisterende spiller i Skjern. Men i den kommende tid vil han også assistere byen som andet end håndboldspiller.

Den 25-årige svensker meldte sig nemlig onsdag som frivillig vareudbringer i den vestjyske by.

Det skriver det lokale medie Dagbladet Ringkøbing-Skjern, der også har talt med Konradsson om den nye rolle:

- Når vi ikke kan være håndboldspillere, må vi gøre noget andet for at gøre det bedste, vi kan i denne situation, siger svenskeren, der er i gang med sin tredje sæson i Skjern Håndbold.

Jesper Konradsson og de øvrige ligaspillere har ikke mulighed for at træne i hal eller spille håndboldkampe i øjeblikket på grund af restriktionerne i forbindelse med afbødningen af corona-spredningen i Danmark.

I stedet bruger han noget af sin tid på at være del af et frivilligt udbringerkorps, som kan assistere borgere i Skjern, der enten er i karantæne eller særlig risiko, ved at bringe varer hjem til dem.

Erfaringen som postmand er minimal for Konradsson, der dog glæder sig over den nye udfordring i denne specielle tid. Og hjælpen fra ham og andre frivillige i Skjern glæder bychef Mette Christensen:

- Jeg bliver simpelthen så taknemmelig fra den opbakning fra borgerne. Om det er jobsøgende, ligaspillere, mejerister eller kontormedarbejdere. Det er virkelig bare fantastisk, at de vil byen, handelslivet og borgerne, siger Mette Christensen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Holdkammerater i karantæne

Når han i den kommende tid bringer varer ud til karentæneramte i Skjern, så kan Jesper Konradsson muligvis komme til at assistere to af hans holdkammerater.

For onsdag aften kom det frem, at Skjern Håndbold har to spillere i hjemmekarantæne.

Den norske landsholdsstreg Bjarte Myrhol og den tidligere danske landsholdsprofil Thomas Mogensen er begge påvirket af pandemien med coronavirus - dog i to forskellige sammenhænge.

Myrhol er efter weekenden vendt hjem fra en privat rejse til Tyskland med symptomer på coronavirus. Han er dog ikke blevet testet for den aktuelle pandemi, men er alligevel blevet anbefalet at tage to uger i selv-karantæne i hjemmet i Skjern.

- Jeg har været syg i to dage nu med alle symptomer på coronavirus. Jeg besøgte flere spillere i Rhein-Neckar Löwen, hvor fem-seks spillere nu er testet positive, skriver Myrhol i en SMS via klubben til TV 2 SPORT.

Den 37-årige norske stregspiller er glad for, at han efter turen til Tyskland ikke har nået at være fysisk i kontakt med nogen holdkammerater i Skjern.

Så det er uden sammenhæng, at også Thomas Mogensen er beordret i hjemmekarantæne i sin hjemby Flenborg ved den dansk-tyske grænse.

For Mogensens vedkommende handler det om, at hans barn har været i kontakt med et coronasmittet barn, hvorfor bagspilleren er sendt i karantæne af det tyske sundhedsvæsen. Han har dog ikke selv oplevet symptomer på sygdom endnu, oplyser Skjern Håndbold til TV 2 SPORT.

Uanset om det er i hjemmekarantæne eller som vareubringer, så har Skjern-truppen været hjemsendt siden 11. marts, mens håndboldligaen ligger stille som følge af coronaviruspandemien.