Coronavirus

Svenske klubber raser over annullering af sæson: - Det er hykleri

Hammarbys håndboldherrer har misset muligheden for at rykke op efter fredagens beslutning om at annullere sæsonen.

Ingen mester og ingen nedrykker.

Det er resultatet af den bedste svenske håndboldrække på både herre- og kvindesiden i denne sæson, efter at det svenske håndboldforbund, SHF, fredag har besluttet sig for helt at annullere sæsonen 2019/2020 på grund af den aktuelle udbredelse af coronavirus.

Jeg synes, det er kedeligt og respektløst. Jeg er selvfølgelig skuffet

Patrick Fahlgren

Udover beslutningen om at der hverken findes en mester eller en nedrykker, så er det også besluttet, at der rykker et hold op fra den næstbedste række, så den bedste række næste sæson bliver udvidet med ét hold.

Men ikke alle er begejstret for beslutningen.

Hammarbys herrer har i denne sæson kæmpet en hård kamp om at rykke op i den bedste række, og da de svenske håndboldligaer blev suspenderet, lå Hammarby á point med Aranas på førstepladsen.

Men på grund af en dårligere målscorer må Hammarby tage til takke med en andenplads og en misset mulighed for at rykke op - selvom der i realiteten fortsat mangler to spillerunder.

- Jeg synes, det er kedeligt og respektløst. Jeg er selvfølgelig skuffet. Det er ærgerligt at spille en hel sæson uden at få chancen for at opnå det, man har fortjent, siger Hammarby-træner Patrick Fahlgren til SVT.

Patrick Fahlgren har i stedet foreslået, at man lader de tre klubber udover Aranas, der fortsat kunne nå en oprykning, rykke op, så den bedste række i næste sæson vil bestå af 14 hold i stedet for 18.

"Det er hykleri"

Amos HK er en anden af de klubber, der fortsat havde en teoretisk mulighed for at rykke op i Handbollsligan, som den bedste svenske række hedder.

Klubbens træner, Andreas Stockenberg, er mildest talt heller ikke tilfreds.

- Svensk håndbold har igen vist sig fra sin værste side, skriver han på Twitter og uddyber over for Aftonbladet:

- Det er hykleri. Det er ikke fair. De snakker så meget om, at alt skal være fair i svensk håndbold. Men dette er jo ikke retfærdigt?

SHF fastholder beslutning

I det svenske håndboldforbund, SHF, er man overbevist om, at man til trods for den hårde kritik har truffet den helt rigtige beslutning.

- I mine øjne er dette den klart mest logiske beslutning, som konkurrenceudvalget har truffet. Især når vi også kigger på den økonomiske uro, som coronavirussen har forårsaget, siger vicedirektøren i det svenske håndboldforbund, Peter Gentzel, til Aftonbladet.

I toppen af herrernes håndboldliga kæmpede Alingsås, Malmö HK, Kristiansstad og Skövde en indædt kamp om mesterskabet. Hos kvindernes var det HG 65 Höör og Skuru, der kæmpede om guldet.