Coronavirus

Sverige udvider liga og kårer ingen mestre efter aflysning af sæsonen

Det svenske håndboldforbund har besluttet at annullere den nuværende sæson. Det betyder, at ingen mestre bliver kåret, og herreligaen bliver udvidet.

Selvom håndboldsporten ligger stille i øjeblikket, så sker der stadig en masse.

For hvad, skal der ske med de igangværende sæsoner, som efter planen skulle afsluttes i de kommende måneder, men som lige nu er suspenderet på grund af coronakrisen? Et spørgsmål, som bliver stillet både i Danmark og ude i Europa.

Men også et spørgsmål, som de senest i Sverige har fundet et svar på. Mandag blev sæsonen 2019/2020 indstillet i alle svenske håndboldrækker, og tre dage efter har Sveriges håndboldforbund så besluttet, at sæsonen bliver annulleret. Det skriver Aftonbladet.

Det betyder, at der i herrernes liga, hvor der manglede en enkelt grundspilsrunde, ikke bliver fundet en svensk mester, ej heller rykker nogen hold ned.

Varberg og Helsingborg havde ikke afgjort sidstepladsen og den direkte nedrykningsplads mellem sig, inden indstillingen af ligaen skete, og de bliver forbliver derfor begge i ligaen i næste sæson. En ligasæson, der på herresiden bliver med 15 hold i 2020/2021, da Aranäs havde sikret sig oprykning fra den næstbedste række.

Hvad udvidelsen betyder for kampantallet i næste sæson har forbundet endnu ikke besluttet.

Kvindeligaen fastholder 12 hold

På kvindesiden skal der ikke tages hensyn til et ekstra hold i næste sæson. Da indstillingen af svensk håndbold skete, var grundspillet nemlig afgjort.

Derfor ændres der ikke på, at bundproppen Söder rykker ned i næstbedste række, mens Kristianstad rykker op i stedet.

I toppen af tabellen førte H65 Höör efter grundspillet, men det kaster ingen titel af sig, da det svenske håndboldforbund - ligesom på herresiden - har besluttet, at ingen vinder bliver kåret, da slutspillet ikke blev spillet.

De svenske pladser i næste sæsons europæiske turneringer er dog fordelt efter grundspilsplaceringer i både herre- og dameligaen.

Mens håndboldsæsonen også er endelig indstillet i norsk håndbold, så venter den danske Divisionsforening og DHF et stykke endnu med at beslutte, hvad der skal ske her til lands.

- Alt er i spil, og klubberne skal også have rimelig tid til at forberede sig, inden de skal spille kampe igen.

- Vi tror, at det er rigtig vigtigt for håndbolden, at vi får spillet nogle kampe inden sommerferien. Ikke kun på grund af det sportslige, men også det økonomiske, siger Divisionsforeningens direktør, Thomas Christensen, til Ritzau.

På tirsdag mødes Divisionsforeningens bestyrelse igen for at drøfte situationen.

Der mangler to spillerunder af grundspillet i herreligaen og tre spillerunder i dameligaen, mens der er tre spillerunder igen i begge 1. divisioner i Danmark.