Coronavirus

Coronavirus kan have sendt GOG-profil tidligere på pension

Fremtiden for herrernes håndboldliga er ukendt som følge af coronakrisen. Det betyder, at Lasse Kronborg kan have spillet sin sidste kamp for GOG.

Verden er af lave efter udbruddet af covid-19, hvorfor alverdens sportsligaer er sat på standby. Derfor er fremtiden uvis for alle mennesker i sportens verden – både på den korte og den lange bane.

Det gælder også for GOG-veteranen Lasse Kronborg, der tidligere på sæsonen annoncerede, at han indstiller karrieren efter sæsonen.

Han kender sin fremtid på den lange bane, men omvendt står det til på den korte bane. Han ved nemlig ikke, om han allerede har spillet sin sidste kamp i Gudme-hallen for GOG.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det er specielt. Det er mærkeligt at tænke på, at den kamp, vi spillede oppe i Lemvig med fuldt hus, måske kan være den sidste. Det er helt klart specielt, siger Lasse Kronborg til TV 2 SPORT.

Selvom den mangeårige GOG-spiller kalder situationen for speciel, så er han stadig rimelig fattet omkring situationen.

- Jeg er relativt afklaret

Beslutningen om at stoppe med at smøre sine fingre ind i harpiks efter sæsonen er allerede truffet, og derfor er der andre ting, der er vigtigere lige nu.

- Det er ikke fordi, jeg tænker ’åh nej’ og ’hvad nu’. Lige nu er der bare nogen andre ting, der kommer før håndbolden, og som er vigtigere, end at jeg har spillet den sidste kamp i min karriere.

Kronborg lægger dog ikke skjul på, at han ville foretrække at komme til at spille håndbold igen. Både for hans egen, klubben og fansenes skyld, men i ligeså høj grad for de resterende klubber i ligaen, der står til at miste mange penge. Han anerkender dog, at sundheden i samfundet har højst prioritet.

- Håndbold bliver bare sekundært lige nu. At det så kommer til at gå udover afslutningen på min karriere, det lyder forkert, men det betyder egentlig ikke så meget. Så det er noget, jeg er relativt afklaret med. Det er sådan her, det må blive, fordi det tydeligvis er det bedste for samfundet og befolkningen.

Den danske liga er lige nu udsat, og direktøren i Divisionsforeningen sagde tidligere på ugen, at sæsonen bliver afblæst, hvis den ikke kan spilles færdig inden 30. juni. Det er med andre ord uvist, hvad der kommer til at ske.

’Kan sige farvel til GOG-fans efter sommer’

Lasse Kronborg spillede sin første kamp for den fynske klub i 2005. Nu tæller CV’et 11 sæsoner i GOG, heraf de seneste ti i træk.

Han har altså været med hele vejen siden klubbens konkurs i 2010, som har budt på en rejse fra 2. division, oprykningen til ligaen til nu at være fast etableret i toppen af dansk håndbold.

Derfor fortjener den 35-årige fanfavorit et ordentligt farvel. Og selvom den sidste kamp i GOG-trøjen kan være spillet, ser han ingen problemer i at få sagt farvel på en rigtig måde.

- Der kommer forhåbentligt en masse håndboldkampe i Gudme-hallen i fremtiden. Og så kan jeg komme derud næste år, hvis det er, at min sidste håndboldkamp allerede er blevet spillet.

- Og så tænker jeg da, at jeg kan komme til GOG og sige farvel til publikum efter sommer. Og så vil det være okay for mig. Det vil jeg have det fint med, siger Lasse Kronborg.

Kronborg har i denne sæson spillet 19 kampe for GOG i Primo Tours Ligaen.