Al europæisk håndbold i april og maj er udskudt

Både Final 4 hos herrerne og kvinderne, der skulle have været afviklet i maj, er udskudt til nye datoer i august og september.

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, men nu er det altså officielt.

Der bliver heller ikke noget europæisk tophåndbold i resten af dette forår.

Det bekræfter Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) i en pressemeddelelse onsdag.

- I april og maj spilles der ingen konkurrencer, der arrangeres under paraplyen af ​​EHF, skriver forbundet i pressemeddelelsen.

Det omfatter både herrernes og kvindernes Final 4 i Champions League.

Herrernes Final 4 er i første omgang flyttet fra 30. og 31. maj til 22. og 23. august, mens det i kvindernes tilfælde er flyttet fra 9. og 10. maj til 5. og 6. september.

- Den aktuelle situation gør det umuligt at spille nogen håndboldkonkurrencer i de næste uger. Det er uden for enhver tankegang, siger EHF-præsidenten Michael Wiederer og uddyber.

- Der er i øjeblikket meget vigtigere ting at fokusere på end at diskutere mulighederne for håndboldkampe. Der er dog gode grunde til at udvikle alternative scenarier. Det er, hvad vi har arbejdet på.

EHF skriver også i pressemeddelesen, at de nye datoer ikke skal opfattes som et tegn på, at forbundet ønsker at presse noget igennem kalenderen. De nye datoer skal blot opfattes som de nyeste alternative muligheder.

U20-EM for mænd, der skulle afvikles fra 2. til 12. juli i Østrig og Italien, bliver også rykket. De nye datoer hedder 13. til 23. august.