Håndbold

Håndboldspillere opfordret til at droppe interviews

De danske håndboldspillere må ikke træne eller spille for tiden. Nu bør de heller ikke give interviews, lyder det fra Håndbold Spiller Foreningen.

Normalt stiller håndboldspillerne gerne op til interviews, men under coronakrisen kan det ændre sig.

I weekenden modtog de spillere, som er medlem af Håndbold Spiller Foreningen, nemlig en e-mail med en anbefaling om ikke at udtale sig til pressen i den kommende periode.

I e-mailen, som TV 2 SPORT er i besiddelse af, står der blandt andet:

”Vores anbefalinger mens du er på lønkompensationsordningen

En forudsætning, for at din klub kan sende dig hjem under ordningen, er, at du ikke arbejder, mens du er hjemsendt. For at undgå tvivl om dette, anbefaler vi i Håndbold Spiller Foreningen:

- At du ikke deltager i interviews eller andet i medierne, da det kan være at betragte, som om du er på arbejde.

- At du ikke lægger personlige træningsseancer op på SoMe (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat etc.) eller på anden måde udsender meldinger om, at du varetager din træning under instruktionsbeføjelse af klubben.”

De danske håndboldligaspillere er som mange andre lønmodtagere lige nu sendt hjem fra arbejde under coronakrisen – vel at mærke uden arbejdsopgaver – for at virksomheder kan benytte sig af den lønkompensation, som regeringen har lanceret. Dermed er der for eksempel ingen krav fra klubberne til deres spillere om at følge bestemte træningsprogrammer under hjemsendelsen.

Interviews er en lille del af jobbet

Direktør i Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen, ønsker ikke at udtale sig om sagen, men direktør i Divisionsforeningen, Thomas Christensen, forklarer, hvad der er op og ned:

- I forhold til hjemsendelse og den såkaldte trepartsaftale, så hedder det jo, at medarbejderen bliver sendt hjem uden opgaver. Så er der selvfølgelig en definition af, hvad en opgave er, hvis du er håndboldtræner eller -spiller. Sporten er selvfølgelig hovederhvervet, men man skal også sørge for at brande virksomheden og holdet, sådan at der kommer tilskuere, tv-seere og så videre. Derfor er det at udtale sig til pressen også en eller anden del af jobbet – selvfølgelig ikke den primære, men en lille del af jobbet, siger Thomas Christensen.

Hvis spillerne tager anbefalingen fra Håndbold Spiller Foreningen til sig, vil der naturligt nok være markant færre historier fra håndboldens verden de kommende uger.

- Selvfølgelig vil det være skadeligt for interessen, at der ikke kommer nogen historier om håndbolden. Men jeg tror, det er betydeligt mere skadeligt, at der slet ingen håndboldkampe er for tiden, siger redaktionschef på TV 2 SPORT, John Jäger, og tilføjer:

- Men jeg kan da godt forstå, hvis spillernes fagforening eller klubdirektørerne tænker, at de ikke skal risikere ikke at få del i de her hjælpepakker fra regeringen, hvis dét at udtale sig til pressen bliver anset som arbejde.

Afventer godkendelse af aftalen

Trepartsaftalen er én af de økonomiske hjælpepakker, som regeringen har lanceret de seneste uger som led i at sikre danske arbejdspladser. Den kan virksomheder – og altså også de danske håndboldklubber – søge om, hvis de har sendt deres medarbejdere hjem, og dermed kan de få kompensation for op til 23.000 kroner pr. medarbejder.

Lige nu afventer Divisionsforeningen den endelige behandling af trepartsaftalen, og når den går igennem, forventes det, at klubberne får ret hurtigt svar på, om de får lønkompensation.

- Jeg tror, at mange ser, at vi er utrolig tæt på lønningsdagen, og at der allerede mangler penge. Håndboldklubberne har jo ikke haft indtægter, siden vi lukkede for tilskuere 6. marts, så de står selvfølgelig også og mangler likviditet. Men der er vi en del af dansk erhvervsliv, så sådan er det jo for alle. Jeg formoder, at der kommer en afklaring ret hurtigt, og så skal klubberne selv tilmelde sig og søge kompensationen, siger Thomas Christensen.

Tirsdag udsatte Divisionsforeningen beslutningen om, hvornår håndboldligaerne skal genoptages. Det er stadig håbet, at sæsonen bliver spillet til ende.