Håndbold

Sagosen kan spille PSG i Final4 – men vinde med Kiel: - En meget speciel situation

Sander Sagosen kan kvalificere PSG til Champions League Final4, men vinde turneringen med Kiel. Han vil allerhelst afbryde turneringen nu.

Den norske håndboldstjerne Sander Sagosen står i en højst mærkværdig situation. Inden coronavirussen satte håndbolden – og resten af verden – på pause, var han godt i gang med at sende sit franske storhold, Paris Saint-Germain (PSG) videre til Final4 i Champions League. Nu er problemet så, at han ikke kan spille Final4 med PSG, hvis de lykkes at kvalificere sig.

- Det er klart, det er lidt et antiklimaks. Nu skal jeg forhåbentligt kvalificere PSG til Final4, hvis vi kommer til at spille færdigt. Men så skal jeg så spille mod PSG med Kiel, hvis de kvalificerer sig. Det er en speciel situation, siger Sander Sagosen til TV 2 SPORT.

Forklaring følger: Det kæmpestore håndboldstævne skulle være afholdt 30.-31. maj, men onsdag besluttede det europæiske håndboldforbund EHF at rykke det til 22.-23. august. Det vil sige i næste sæson, hvor Sander Sagosen ikke længere spiller for PSG, men for tyske Kiel. Et skifte, der allerede blev offentliggjort for et år siden.

Regner du med at skulle spille for Kiel i august til Final4, hvis begge hold kvalificerer sig?

- Ja, helt sikkert. Min kontrakt med Kiel starter jo 1. juli, så jeg er ret sikker på, at Kiel, som min nye arbejdsgiver, ikke ville være vild med, at jeg skulle spille mod dem og prøve at vinde Champions League med et andet hold, siger Sagosen med et smil.

Spørgsmålet er så, hvordan den underlige situation vil påvirke nordmandens præstation for PSG, hvis de altså kommer til at spille flere håndboldkampe denne sæson. Men her er meldingen klar:

- Der vil nok være nogen, der stiller spørgsmålstegn ved min præstation, og om jeg kommer til at give alt. Men jeg vil altid gøre mit bedste for det hold, jeg spiller på. Det er både til træning og til kamp, fastslår Sagosen.

Det vil være mest naturligt at afbryde det hele nu

Sander Sagosen

Det må være det mærkeligste, du har oplevet som håndboldspiller?

- Ja, det er det helt klart. Men det er jo en mærkelig situation, som hele verden er i. Så jeg forstår også godt, at EHF vil prøve at spille Champions League færdig, for der er tale om mange penge.

Mest logisk at afbryde turneringen nu

Selvom Sagosen har forståelse for EHF, vil det for nordmanden give mest mening at afbryde turneringen nu.

- I mit hoved vil det være det mest logiske at afslutte det nu, og så begynde at arbejde frem mod næste sæson. Men det er svært, når man ikke vil indse, at man må give afkald på noget. Skal vi så spille to Champions League Final4 næste sæson? Skal vi så spille både en hjemlig liga, en slutrunde og det udsatte OL på én sæson?

- Man må prøve at se ud over de økonomiske tab, for til sidst bliver det på bekostning af det sportslige. Det er en svær situation, det har jeg også respekt for, men jeg synes bare, det vil være mest naturligt at afbryde det hele nu, siger Sagosen.

Lige nu kan den norske stjerne dog ikke gøre andet end at vente og forsøge at holde kroppen i gang. Han er rejst fra Paris hjem til sine forældre i Trondhjem, hvor der i kælderen er installeret styrkerum med løbebånd og cykel. Nu hvor han ikke kan træne håndbold, kan han bruge tiden på at lægge nogle lag på fysikken.

- Jeg håber, vi kommer til at spille håndbold igen denne sæson, men jeg tror det ikke. Lige nu er der vigtigere ting her i verden, og der står liv og helbred på spil for mange mennesker. Og der er mange mennesker, der lider økonomiske tab - også i håndbold, siger den norske stjerne.