Coronavirus

Skadesplaget Nora Mørk kalder OL-deltagelse for 'vældig realistisk' efter udsættelse

Nora Mørk er tidligere gået glip af en OL-slutrunde på grund af en skade. Det skete i 2012. Hendrik Schmidt / Scanpix Denmark

Den norske håndboldstjerne er blandt de atleter, som ser positivt på, at OL er blevet udskudt.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Således er udsættelsen af OL også godt for flere atleter, der i øjeblikket er ude med skader.

En af dem er Nora Mørk. Hun kæmper for tiden med at komme tilbage fra en korsbåndsskade, som hun pådrog sig i august sidste år.

- Jeg tænker først og fremmest på, at udsættelsen er en god beslutning for alle, som er involverede. Og så har jeg også en lille tanke om, at det ikke gør mig noget. Udsættelsen kan være god for mig, siger Nora Mørk til det norske medie VG.

I de mange måneder med genoptræning har OL faktisk haft en særlig betydning for den norske landsholdsspiller.

- Jeg har hele tiden brugt OL som et mål i genoptræningen. Nu bliver OL vældig, vældig realistisk. Det giver mig lidt en tryghed.

En hård tid

Optimismen kommer efter en periode, hvor den 28-årige håndboldspiller har været mere uden for end på banen. Af de sidste 26 måneder har hun kun brugt fire på at spille håndbold.

Men det betyder ikke, at hun har mistet lysten.

- Der er intet, jeg hellere vil end at spille på topniveau igen. Jeg har fået slag i ansigtet. Det gør noget ved dig, men jeg føler mig på ingen måde færdig, siger hun til VG.

Netop i disse dage skulle hun have været tilbage på håndboldbanen efter en lang genoptræning for at træne med sine holdkammerater i den rumænske klub CSM Bucuresti.

I stedet sidder hun i sit hjem i Oslo. Klubben må ikke træne grundet coronavirus.

- Jeg har fået fat i en vægtstang med nogle vægtskiver og træner i stuen, siger Nora Mørk.

Højrebacken var med til OL i 2016, hvor de norske kvinder vandt bronze, men hun gik glip af de olympiske lege i London i 2012 med en skade. Her vandt Norge guld.