Håndbold

- Jeg forstår nu, at mine forældre næsten fik et hjerteanfald, siger kommende ligastjerne

Lois Abbingh scorede det afgørende mål i VM-finalen i december sidste år. Fra næste sæson er hun at finde i Odense Håndbold og den danske kvindeliga.

Der var blot seks sekunder tilbage af VM-finalen.

Turneringens topscorer, Lois Abbingh, var trådt frem til straffekastlinjen. Med en scoring kunne hun sikre Hollands håndboldkvinder deres første VM-guld nogensinde.

Udefra set hvilede der unægteligt et tungt pres på hendes skuldre, men sådan følte 27-årige Abbingh det ikke inde på banen.

Det er først efterfølgende - efter at have set straffekastet et utal af gange - at hun har fået en større forståelse af øjeblikkets spænding.

- Set i bakspejlet tænker man: 'Jeg forstår nu, at mine forældre næsten fik et hjerteanfald.' Jeg var fuldstændig inde i mig selv på det tidspunkt og tænkte ikke videre over det. Jeg tænkte, at jeg selvfølgelig skulle tage det straffekast. Jeg havde næsten ikke brændt i hele turneringen, siger Lois Abbingh til hollandske AD.

Hun scorede, og Holland vandt 30-29 over Spanien.

- Senere tænker man, at det ikke var så simpelt. Det var ekstra specielt, at vi vandt med så lille en målforskel og ikke med fem mål. Følelsen var så fantastisk, fordi det virkelig afhang af det øjeblik, siger Abbingh.

Vil hjælpe Odense det sidste stykke

Lois Abbinghs guldmål var hendes mål nummer 71 i VM-turneringen.

Fra den kommende sæson skal hun score mål for Odense Håndbold og forsøge at hjælpe klubben frem til de titler, den hungrer efter.

De seneste år er det blevet til fynsk sølv og bronze i ligaen samt to tabte pokalfinaler.

- Jeg glæder mig meget til at spille for Odense i næste sæson, og jeg ser frem til at hjælpe klubben med at nå sine ambitiøse målsætninger, lød det fra Lois Abbingh, da hun blev præsenteret 9. januar.

- Det professionelle miljø i Odense Håndbold var medvirkende til, at jeg tog beslutningen om at komme til Odense, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at føle mig hjemme her.

Lois Abbingh skifter fra russiske Rostov-Don, som hun har spillet for siden 2018.

Foruden VM-guld har hun vundet VM- og EM-sølv samt VM- og EM-bronze med Holland siden 2015.