Håndbold

Uvis og usikker fremtid: Adskillige spillere står snart uden kontrakt

Nathalie Hagman og Kasper Olsen er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger blandt de spillere, der endnu ikke har en aftale for næste sæson på plads. TV 2 SPORT

Mere end 60 ligaspillere i Danmark står ifølge TV 2 SPORTs oplysninger lige nu uden en underskrevet aftale for den kommende sæson.

Håndboldligaerne er sat på standby, og ingen ved, hvornår den bliver genoptaget - hvis det da overhovedet bliver i denne sæson.

Men det er ikke kun usikkerheden for de næste par måneder, der i øjeblikket kan fylde hos en række ligaspillere. De er nemlig også ramt af uvished om, hvad der skal ske i næste sæson.

For 64 af spillerne i Danmarks bedste herre- og kvindehåndboldrække står lige nu uden en ny underskrevet kontrakt for tiden efter 30. juni 2020. Det viser en rundringning til lederne i ligaklubberne foretaget af TV 2 SPORT.

Ifølge deres nuværende chefs bekendtskab så står 40 spillere i kvindernes HTH Liga uden en ny aftale efter sommerpausen.

I herrernes række er tallet 24, da mange klubber ret tidligt fik styr på truppen til næste sæson

- Det er mit indtryk, at det i år i hele ligaen er rykket endnu tidligere frem med underskrivelse af aftaler for de kommende sæsoner.

- Vi mangler selv kun den sidste 16. spiller til næste sæsons trup, men den aftale bliver ikke underskrevet, før vi ved, hvordan den nuværende situation udvikler sig, siger sportschef i Lemvig-Thyborøn Håndbold, Lars Broe.

Med klubbernes afventen og den aktuelle suspendering af al håndbold er der i øjeblikket begrænsede muligheder for at spille sig til en ny kontrakt.

En udfordrende og presset situation for de spillere, der endnu ikke har en aftale på plads til næste sæson.

Ifølge en række klubledere, som TV 2 SPORT har været i kontakt med, så er flere spillere i øjeblikket meget opsøgende omkring, hvorvidt der måske kunne være plads til dem i trupperne og ikke mindst budgetterne fra 1. juli.

Ligaspillerne i Danmark er i øjeblikket sendt hjem fra arbejde under coronavirussen – vel at mærke uden arbejdsopgaver – for, at virksomheder kan benytte sig af den lønkompensation, som regeringen har lanceret.

Derfor må de ikke udtale sig til medier om den nuværende situation, der altså for nogen er særligt svær i forhold til fremtidsudsigterne.