Coronavirus

På landsholdet for to år siden - nu risikerer han at stå uden klub

Tim Sørensen har spillet 5 A-landskampe for Danmark - senest i januar 2018. TV 2 SPORT

Højrefløjen Tim Sørensen aner lige nu ikke, hvad der skal ske, når han om tre måneder skal forlade tyske Göppingen.

Fra EM-bejler til Bundesliga til.... arbejdsløs?

For to år siden var Tim Sørensen med på landsholdet i de sidste testkampe op til EM i Kroatien, og et halvt år senere skiftede han den svenske topklub IFK Kristianstad ud med Bundesligaen og tyske Frisch Auf Göppingen.

Karrieren kørte i mindst femte gear. Men om tre måneder kan den i værste fald holde stille i nødsporet med motorstop.

Til sommer udløber Tim Sørensens kontrakt med Göppingen, og den bliver ikke forlænget. Den tidligere Skanderborg-fløj er ellers glad for at være i Göppingen, og tyskerne er også - så vidt han ved - glad for ham og ville i efteråret gerne beholde ham, hvis bare de kunne finde pengene. Derfor satsede danskeren alle sine jetoner på Göppingen.

Men ved juletid vendte klubben tilbage med en nedslående besked.

- De kunne simpelthen ikke finde pengene til det, fortæller Tim Sørensen på telefon fra Tyskland, hvor en ungdomsspiller til sommer bliver hevet op for at afløse danskeren.

Magtesløs i venteposition

Göppingens 'nej tak' efterlod Tim Sørensen uden en klub et halvt år før kontraktudløb og sendte danskeren ud på et spillermarked, hvor mange klubber allerede havde deres højrefløje på plads til næste sæson.

- Pludselig var jeg sent ude. Så prøvede jeg at have lidt is i maven og ikke skrive under på den første kontrakt, jeg fandt. Men så kom det her, siger Tim Sørensen med henvisning til coronakrisen, der har sat al håndbold i hele Europa på pause på ubestemt tid.

Så nu står den danske højrefløj både uden en ny klub og uden mulighed for at imponere potentielle bejlere med sit spil på banen. Samtidig står klubberne med usikre fremtidsudsigter og budgetter, der er baseret på sponsorer, som på den anden side af coronaen måske ikke har råd til at skyde penge i håndboldsporten længere.

- Det har jo betydet, at klubberne passer på. Der er ikke rigtig nogen, der er villige til at skrive en kontrakt for næste år. De ved jo heller ikke, hvordan deres økonomi ser ud fra sommer, fortæller Tim Sørensen til TV 2 SPORT.

- Hvis det her corona ikke var kommet, tror jeg da, at jeg havde fundet noget andet på det her tidspunkt, siger danskeren og indrømmer, at han er bekymret for sin håndboldfremtid.

- Lidt bekymret er man selvfølgelig altid. Men jeg prøver at være positiv og tage det, som det kommer.

I værste fald kan det være slut med håndbold på topplan, hvis den rigtige klub og det rigtige tilbud ikke dukker op.

- Det er da klart, at det også er en tanke, der har sneget sig ind i og med, at jeg ikke har fundet noget endnu. Det er trods alt om tre måneder eller sådan noget, at jeg ikke har noget job. Så er det klart, at jeg må kigge på andre muligheder i livet, hvis jeg ikke kan finde noget.

- Selvfølgelig kommer jeg ikke bare til at sige ja til hvad som helst. Så er der andre ting i livet, man også kan give sig til, siger Tim Sørensen, der har scoret 32 mål i denne sæson for Göppingen, som ligger nummer 11 ud af 18 hold i Bundesligaen.

Tim Sørensen er langt fra den eneste spiller, der er kommet i klemme i coronas jerngreb på Europa. Ifølge en rundspørge i de danske ligaklubber, som TV 2 SPORT har lavet, står mere end 60 ligaspillere i Danmark lige nu uden en kontrakt for næste sæson,