Håndbold

Fans betaler dansk stortalents transfersum

Emilie Steffensen skifter til sommer til Nykøbing Falster Håndbold. Fanklub har betalt transfersummen.

Det 18-årige håndboldtalent Emilie Steffensen kan blandt andet takke sin kommende arbejdsgivers fanklub for, at hendes skifte fra Herning-Ikast Håndbold til Nykøbing Falster Håndbold (NFH) er blevet en realitet.

Det er således NFH's officielle fanklub, NFH Supporters, der har betalt transfersummen.

Det skriver NFH i en pressemeddelelse.

- Da vi fik nys om, at NFH var ved at hente et af de helt store talenter til NFH, fik vi den idé i bestyrelsen, at vi ville hjælpe, hvis det var muligt, siger formand i NFH Supporters Per Harding Madsen i pressemeddelelsen.

- Efter et møde med NFH's administrerende direktør, Ib V. Pedersen, tilbød vi at betale transfersummen til HIH. I NFH er vi jo som en stor familie, der hjælper hinanden, når det er muligt.

Det oplyses ikke, hvad det kostede at købe Emilie Steffensen fri af sin kontrakt med midtjyderne.

- Vi skylder NFH Supporters en stor tak for at betale transferbeløbet, i en tid hvor vi ikke ved, hvornår vi kommer tilbage til hverdagen, siger Ib V. Pedersen.

Emilie Steffensen var en del af den trup, den nyansatte landstræner Jesper Jensen udtog i starten af marts til to testkampe, der senere blev aflyst.

HTH Ligaen har ligget stille siden 10. marts. Senest 20. april vil der komme en afklaring, om hvorvidt de danske håndboldligaer skal aflyses, eller om man fortsat skal jagte at spille grundspil og slutspil til ende.

- Frem mod en afgørelse 20. april vil Udvalget for Professionel Håndbold arbejde på det scenarie, der hedder, at der ikke spilles mere håndbold i år, skrev Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside torsdag.