Håndbold

Mikkel Hansen har oplevet større skuffelser end EM-fiaskoen

I TV 2 SPORTs podcast taler Danmarks største håndboldstjerne blandt andet om EM i januar, tiden i Paris og hvornår han selv opdagede, at han var god.

Hør podcasten via linket nederst i artiklen.

Det var mildest talt uvant for de danske spillere, da de måtte pakke taskerne og rejse hjem fra EM i januar allerede efter gruppespillets tre kampe.

Skuffelsen over fiaskoen stod malet i samtlige ansigter, men for Mikkel Hansen er det faktisk ikke den største skuffelse i hans tid på landsholdet. Det nåede Danmark ganske enkelt ikke langt nok i turneringen til.

- Det kan lyde mærkeligt, men vi nåede dårligt nok at komme i gang med turneringen, så jeg har været mere skuffet efter de forskellige finaler eller kampe, hvor vi var tæt på at vinde noget, fortæller landsholdsspilleren i TV 2 SPORTs håndboldpodcast.

- Jeg var ekstremt skuffet, ingen tvivl om det. Det er jo klart det dårligste resultat, kan man vende det om og sige, men jeg tror, der har været andre gange, hvor jeg har været meget mere skuffet.

EM-nederlag i 2016 og 2018 sad i kroppen i længere tid

Mikkel Hansen fremhæver blandt andet et nederlag til Tyskland ved EM i 2016, der akkurat afskar danskerne muligheden for at nå semifinalen. I 2018 tabte Hansen og kompagni en yderst dramatisk semifinale til Sverige.

Og disse oplevelser sad altså længere tid i kroppen end skuffelsen over den seneste slutrunde.

- I januar nåede vi jo knap nok i gang, før vi var ude. Det var en meget surrealistisk oplevelse at ankomme som forsvarende verdensmestre og olympiske mestre og så ikke levere på et højere niveau, end vi gjorde. Det var en underlig oplevelse.

Ved slutrunden skrev Danmark samtidig et ærgerligt stykke historie ved at blive den første verdensmester eller olympiske mester til ikke at være blandt de 12 sidste ved et EM.

'Forhåbentligt har alle kigget indad'

Danmark tabte åbningskampen til Island, delte med Ungarn og slog Rusland før turen gik hjem over sundet.

Det er endnu uvist, hvornår landsholdet samles igen på grund af coronakrisen, men når det sker, er der ingen tvivl om, at der på ny skal rives op i EM-præstationen.

- Jeg tror nu nok, vi kommer tilbage på rette spor. Forhåbentlig har vi alle kigget lidt indad. Nærmest alle vores spillere kunne jo finde et par fejl, de lavede per kamp.

- Vil man vinde noget som helst, så kan man ikke lave så mange personlige fejl, uanset om det er i kontra, forsvar eller angreb. Der var for mange fejl til at vinde sådan en slutrunde, siger Mikkel Hansen.