Coronavirus

DHF aflyser alle landskampe og samlinger i maj og juni

Coronakrisens fortsatte hærgen har nu fået DHF til at aflyse alle landsholdsaktiviteter frem til start juni.

Fans af de to danske håndboldlandshold må væbne sig med tålmodighed i et godt stykke tid endnu.

På grund af coronakrisen og den usikkerhed, der følger med, har Dansk Håndbold Forbund aflyst både landskampe og landsholdssamlinger i maj og juni. Det meddeler DHF på sin hjemmeside.

30. og 31. maj skulle det danske kvindelandshold i håndbold efter planen have mødt det japanske landshold i to venskabskampe i henholdsvis Århus og Horsens, men Dansk Håndbold Forbund har nu besluttet at aflyse de to landskampe grundet den stadig omfattende nedlukning af samfundet.

Samtidig aflyses også håndboldherrernes træningslejr i den første uge af juni.

- Jeg er virkelig ked af, at vores mange fans heller ikke i denne omgang får mulighed for at komme ind og se vores landshold. Det er virkelig ærgerligt – ikke kun for vores fans, men for os alle omkring håndbolden, siger sportschef Morten Henriksen på hjemmesiden.

- Vi er klar over, at vi fortsat kigger frem mod en usikker tid, og derfor prøver vi at planlægge forskellige scenarier ud fra den kalender, som det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) har fremlagt. Som jo desværre også er forbundet med usikkerhed.

Om det så bliver med tilskuere i hallen eller med fans foran skærmen, vil tiden vise

Morten Henriksen om afviklingen af kampe

Vil løbende vurdere muligheden for afvikling

Sportschefen understreger derudover, at det ikke bare handler om muligheden for at afvikle kampene. Landsholdene skal også have mulighed for at transportere sig over grænserne.

- Alligevel kigger vi frem mod mulige datoer for landskampe samt modstandere og må så løbende vurdere, om vi kan afvikle kampene forsvarligt og lovligt. Vi håber i hvert fald, at vi i samarbejde med TV 2 kan afvikle og vise håndboldkampe i sommeren, så vores fans igen kan nyde landsholdshåndbold.

- Om det så bliver med tilskuere i hallen eller med fans foran skærmen, vil tiden vise, siger Morten Henriksen.

Dansk Håndbold Forbund melder først ud omkring eventuelle nye kampe, når der er en klar melding fra regering og myndigheder i forhold til håndboldens vilkår og åbningen af grænserne i Danmark.