Coronavirus

Danske landsholdsprofiler hylder Knudsen og Søndergaard

Flere profiler hylder Kasper Søndergaard og Michael V. Knudsen, der grundet corona-krisen nu har stoppet karrieren før tid.

Tirsdag var det endegyldigt slut for to af de helt store navne i dansk herrehåndbold.

Med aflysningen af den resterende del af sæsonen i herrernes håndboldliga, har 38-årige Kasper Søndergaard og 41-årige Michael V. Knudsen nu spillet deres sidste håndboldkamp i karrieren.

De to tidligere landsholdsprofiler fortalte sidste år, at sæsonen 2019/20 ville blive deres sidste. På daværende tidspunkt havde ingen dog regnet med, at det skulle slutte på denne måde.

Tirsdagens nyhed om afblæsningen af håndboldsæsonen fik da også hurtigt flere store håndboldprofiler til tasterne på de sociale medier for at hylde Søndergaard og Knudsen.

- To store håndboldpersonligheder, der takker af med dagens nyhed. To personer, der har betydet meget for mig og min karriere.

Sådan indleder landsholdsstregen René Toft Hansen sin skriftlige hyldest af de to på sin Instagram-profil. Videre lyder det:

- Kasper, der som sallingbo viste vejen til landsholdet. Vi har fejret mange store resultater sammen bl.a. DM, EM og OL.

- Knudsen, som mit store idol, der altid gav 100 procent både til kamp og træning. Husker stadig meget tydeligt, da jeg i starten af min seniorkarriere, var heldig at få dig som holdkammerat. Du har været et fantastisk forbillede. Tak for alle kampene, vi ses uden for banen, skriver René Toft Hansen.

Også den mangeårige landsholdskollega Jesper Nøddesbo forfattede tirsdag aften rosende - og drillende - ord ad libitum til Kasper Søndergaard og Michael V. Knudsen på sin Facebook-side:

- Jeg ved, at hvis man spørger Kasper og Michael til den bratte afsked med dansk håndbold, så ville de begge sige, at det vigtigste er, at alle har det godt og at vi kommer bedst muligt gennem denne krise. Så derfor tillader jeg mig lige at rose dem lidt.

- Michael Knudsen er verdens rareste mand. Udenfor banen. Sjældent har jeg som forsvarsspiller fået så mange klø af en angrebsstreg. Kæft, jeg kommer til at savne den høje albue(hvis I har spillet mod Knudsen, så ved I, hvad jeg taler om). Nu er der måske nogen, som tænker, det er jo ikke ros. Men det er det. Big time!

- Knudsen giver sig aldrig. Han giver og han tager uden at pive. Jo flere tæsk han får, jo bedre bliver han.Han vil altid være på mit allstar-hold, skriver Jesper Nøddesbo om Michael V. Knudsen og fortsætter til Kasper Søndergaard:

- Så kommer vi til Søndergaard! En mand, som jeg elsker virkelig højt. Få mennesker kan få mig til at grine, som han kan. Hvis alle bare var en smule mere som 'Kalle', så ville verden være et meget sjovere sted. Ham kommer jeg virkelig til at savne i de danske håndboldhaller. For udover at være en af mine rigtig gode venner, så er han stadig en verdensklasse håndboldspiller.

- Så det siger sig selv, at allstar-pladsen er sikret, og han er den første jeg ringer til, hvis vi en dag skal spille oldboys. For i tredje halvleg er han den bedste, skriver Nøddesbo om Kasper Søndergaard og slutter sin hyldest med:

- To fyrtårne i dansk håndbold. Tak for jer.

Også i Barcelona har nyheden fyldt i dag. I hvert fald hos landsholdsfløjen Casper U. Mortensen, der også var hurtig til at dele sin hyldest af de to afgående veteraner på Twitter:

- Kan se, at håndboldsæsonen i Danmark er lukket ned. Det betyder at håndboldsporten siger farvel til 2 legender.

- Er priviligeret over, at jeg nåede at spille sammen med jer begge, inden I stoppede. RESPEKT og tillykke med jeres flotte karriere!!!

Michael V. Knudsen har en lang karriere bag sig med ophold i klubber som Viborg HK, Skjern, Flensburg-Handewitt og senest Bjerringbro-Silkeborg. Knudsen nåede også 244 kampe i rødt og hvidt, inden han stoppede på det danske landshold i 2014.

Kasper Søndergaard spillede blandt andet for Århus GF, KIF Kolding og senest Skjern i sin karriere. Også han nåede mange landskampe, inden han stoppede på landsholdet i 2017.